GASTRO KUTAK

Ljubitelji divljači oduševit će se ovim JELENJIM PEČENJEM

Ako ste ljubitelj malo aromatičnijih i drugačijih jela, a još k tome volite meso, ispecite jelenje meso, uživat ćete u svakom zalogaju

KOLAČ S ORASIMA I KAVOM - ljubitelji kave s ovim kolačem doći će na svoje

Većina ljudi u današnjem svijetu svoju jutarnju rutinu započinje kavom. Upravo zato što u sebi sadrži veliku količinu kofeina, ona daje energiju ljudskom organizmu

Spremno za manje od pola sata - RIŽOTO S GLJIVAMA

Gljive su pune vitamina grupe B i D, a mnoge vrste sadržavaju i karotin (provitamin A) te vitamin E. Mineralni sastav gljiva je također vrijedan za ljudski organizam

Za savršen početak tjedna počastite se VARIVOM OD SVJEŽIH KRASTAVACA

Krastavac pripada istoj biljnoj porodici kao bundeva, tikvica, dinja i lubenica. Tehnički gledano, spada u voće poput rajčice, ali se u svakodnevnom govoru naziva povrćem. Vjeruje se da krastavci potječu iz sjeverne Azije, a bili su popularna namirnica još u antičkim civilizacijama

Nije proljeće, ali povrće je in - LAĐICE OD TIKVICA I POVRĆA

Tikvice su odličan izvor vitamina B i C te kalija koji regulira rad srca, snižava krvni tlak i sprečava mnoge bolesti krvožilnog sustava. Većina nutrijenata se nalazi u kori pa tikvice nemojte guliti tijekom pripreme ako su organski uzgojene

Ljeto još nije gotovo uz ZAPEČENE RAJČICE S PILETINOM I RIŽOM

Rajčice su, botanički gledano, zapravo voće. Prve rajčice u Europi su bile žute boje, a upravo su tako dobile i ime - 'pomo d'oro' u prijevozu znači 'zlatna jabuka'

Snaga za nastavak tjedna - PILEĆA JETRICA S LUKOM NA NAGLO

Pileća jetrica je odličan izbor u ovo vrijeme kad je zahladilo. Izrazite je nutritivne gustoće što znači da u relativno malo kalorija sadrži veliku količinu makronutrijenata, prvenstveno proteina i mikronutrijenata - vitamina, minerala i elemenata u tragovima

PILETINA U UMAKU OD KIKIRIKIJA Zasitno jelo za ljubitelje azijske kuhinje

Današnji recept specijalitet je azijske kuhinje, a odlično se slaže s kuhanom rižom

KOLAČ OD NARANČE - osvježavajuća slastica za vruće ljetne dane

Naranče su voće puno vitamina i minerala te se zbog toga preporučuje njezina česta konzumacija. U svijetu postoji oko 600 sorti naranača. Budući da obiluju kalijem i kalcijem, konzumacija naranača dobra je za zdravlje srca. Kod nas su poznate tri vrste naranče - kisela, slatka i crvena naran ...

FISH AND CHIPS - hrskavi fileti ribe s krumpirićima

Ovaj engleski specijalitet spominje se već u knjigama Charlesa Dickensa, a populariziran je tijekom drugog svjetskog rata. Danas ga možete naručiti gotovo u svim restoranima, a mi vam donosimo homemade verziju jednako ukusnu kao i onu restoransku

TJESTENINA S TIKVICAMA I SVJEŽIM SIROM - zasitno jelo koje je brzo gotovo

Tikvice su povrće čija konzumacija ima mnogobrojne blagodati za zdravlje. Ova namirnica puna je važnih vitamina i minerala bez kojih ljudski organizam ne bi mogao funkcionirati. Konzumacijomm tikvica moguće je izbjeći mnoge bolesti i ostati fit

MILERAM TORTA - jednostavna i izdašna slastica za svaki dan

Najveća prednost ove torte je da je vrlo jednostavna za napraviti te se podloga i smjesa peku zajedno s voćem. Potrebno ju je samo dobro ohladiti, staviti preljev za torte te ukrasiti šlagom. Sigurni smo da će vaši ukućani biti vrlo zadovoljni

KOLAČ OD ROGAČA I ORAHA - slastica specifičnog okusa koju vrijedi probati

Rogač se u ljudskoj prehrani koristi više od 4000 godina. Ova namirnica je dobra za zdravlje ljudi zbog toga što smanjuje kolesterol i pospješuje normalan rad crijeva