Ljeto još nije gotovo uz ZAPEČENE RAJČICE S PILETINOM I RIŽOM
Rajčice su, botanički gledano, zapravo voće. Prve rajčice u Europi su bile žute boje, a upravo su tako dobile i ime - 'pomo d'oro' u prijevozu znači 'zlatna jabuka'
Za ovaj lagani ljetni ručak trebat će vam malo mesa, malo riže, nekoliko svježih rajčica i sir, a priprema je doista i brza i jednostavna. Ako želite, mljevenu piletinu možete zamijeniti i nekim drugim mesom.
Sastojci:
- - 8 rajčica
- - 150 g riže dugog zrna
- - 300 g mljevene piletine
- - 1 luk
- - 2 češnja češnjaka
- - 150 ml bijelog vina
- - 200 g mozzarelle
- - sol, papar, bosiljak, origano, majčina dušica
Priprema:
Rajčicama skinite gornji dio ('poklopac'), izdubite ih, a meso rajčice narežite na što sitnije kockice.
Na malo (maslinova) ulja prepržite luk i češnjak pa dodajte mljevenu piletinu. Začinite i čekajte da sva tekućina ispari. Nakon 10-ak minuta dodajte rižu i meso rajčice. Pirjajte još 10 minuta, uz dodavanje vode. Na kraju zalijte vinom pa pirjajte dok alkohol ne ispari.
Smjesom riže i mesa napunite rajčice, na vrh svake rajčice stavite naribanu mozzarellu, zatvorite 'poklopac' i posložite u vatrostalnu posudu. Stavite peći na 200 stupnjeva 25 minuta.
In Portal
Objavljeno: 07.09.2023