Za savršen početak tjedna počastite se VARIVOM OD SVJEŽIH KRASTAVACA
Krastavac pripada istoj biljnoj porodici kao bundeva, tikvica, dinja i lubenica. Tehnički gledano, spada u voće poput rajčice, ali se u svakodnevnom govoru naziva povrćem. Vjeruje se da krastavci potječu iz sjeverne Azije, a bili su popularna namirnica još u antičkim civilizacijama
Sastojci:
- 4 veća krastavca
- 3 srednje velika krumpira
- 1 kiselo vrhnje
- sol, papar, vegeta, mljevena crvena slatka paprika
- ulje, brašno
- 2-3 češnja češnjaka
- kopar
Priprema:
Krastavce oprati, oguliti i narezati na ploškice, te posoliti i ostaviti sa strane dok pripremate krumpir. Krumpir oguliti i narezati na male kockice. Ocijediti krastavce da izađe sva tekućina.
Na laganoj zapršci od ulja i brašna dodati protisnuti češnjak. Zatim dodati ocijeđene krastavce i krumpir.
Preliti hladnom vodom da sve prekrije. Kuhati dok se ne skuha krumpir. Dodati sol, papar, vegetu, malo mljevene crvene slatke paprike.
Na kraju dodati razmućeno kiselo vrhnje i kuhati još par minuta.
Možete dodati svježeg ili suhog kopra, po želji.
In Portal
Objavljeno: 11.09.2023