Za savršen početak tjedna počastite se VARIVOM OD SVJEŽIH KRASTAVACA

Krastavac pripada istoj biljnoj porodici kao bundeva, tikvica, dinja i lubenica. Tehnički gledano, spada u voće poput rajčice, ali se u svakodnevnom govoru naziva povrćem. Vjeruje se da krastavci potječu iz sjeverne Azije, a bili su popularna namirnica još u antičkim civilizacijama

Krastavac.

 

Sastojci:

- 4 veća krastavca

- 3 srednje velika krumpira

- 1 kiselo vrhnje

- sol, papar, vegeta, mljevena crvena slatka paprika

- ulje, brašno

- 2-3 češnja češnjaka

- kopar

Priprema:

Krastavce oprati, oguliti i narezati na ploškice, te posoliti i ostaviti sa strane dok pripremate krumpir. Krumpir oguliti i narezati na male kockice. Ocijediti krastavce da izađe sva tekućina.

Na laganoj zapršci od ulja i brašna dodati protisnuti češnjak. Zatim dodati ocijeđene krastavce i krumpir.

Preliti hladnom vodom da sve prekrije. Kuhati dok se ne skuha krumpir. Dodati sol, papar, vegetu, malo mljevene crvene slatke paprike.

Na kraju dodati razmućeno kiselo vrhnje i kuhati još par minuta.

Možete dodati svježeg ili suhog kopra, po želji.

 

In Portal