Nije proljeće, ali povrće je in - LAĐICE OD TIKVICA I POVRĆA

Tikvice su odličan izvor vitamina B i C te kalija koji regulira rad srca, snižava krvni tlak i sprečava mnoge bolesti krvožilnog sustava. Većina nutrijenata se nalazi u kori pa tikvice nemojte guliti tijekom pripreme ako su organski uzgojene

Lađice od tikvica.

 

Sastojci:

  • - 4 srednje (manje) tikvice
  • - 200 g šampinjona
  • - mala konzerva ili šaka kukuruza
  • - 1 veća paprika
  • - šaka cherry rajčica
  • - sir
  • - oko 1,5 do 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • - origano, bosiljak, sol, ulje

Priprema:

Oprati tikvice i presjeći ih na pola, izdubiti i sredinu malo usitniti. Papriku oprati i nasjeckati na kockice. Gljive nasjeckati na listiće.

Na malo (maslinovog) ulja propržiti papriku, unutrašnjost tikvice, gljive, da omekšaju tj. da puste vodu.

Dodati začine, ocjieđeni kukuruz i cherry rajčice, na to naribati sir po želji.

Puniti tikvice i preko preliti s malo vrhnja za kuhanje. Staviti u pećnicu i peći 20-30 minuta - dok ne porumene.

 

In Portal

 

Povezane vijesti