Nije proljeće, ali povrće je in - LAĐICE OD TIKVICA I POVRĆA
Tikvice su odličan izvor vitamina B i C te kalija koji regulira rad srca, snižava krvni tlak i sprečava mnoge bolesti krvožilnog sustava. Većina nutrijenata se nalazi u kori pa tikvice nemojte guliti tijekom pripreme ako su organski uzgojene
Sastojci:
- - 4 srednje (manje) tikvice
- - 200 g šampinjona
- - mala konzerva ili šaka kukuruza
- - 1 veća paprika
- - šaka cherry rajčica
- - sir
- - oko 1,5 do 2 dcl vrhnja za kuhanje
- - origano, bosiljak, sol, ulje
Priprema:
Oprati tikvice i presjeći ih na pola, izdubiti i sredinu malo usitniti. Papriku oprati i nasjeckati na kockice. Gljive nasjeckati na listiće.
Na malo (maslinovog) ulja propržiti papriku, unutrašnjost tikvice, gljive, da omekšaju tj. da puste vodu.
Dodati začine, ocjieđeni kukuruz i cherry rajčice, na to naribati sir po želji.
Puniti tikvice i preko preliti s malo vrhnja za kuhanje. Staviti u pećnicu i peći 20-30 minuta - dok ne porumene.
In Portal
Objavljeno: 08.09.2023