CROWDFUNDING KAMPANJA Podržite nastavak djelovanja Inkluzivne farme u Hrastovici

Inkluzivna farma u Hrastovici pored Petrinje zamišljena je kao budući neovisni centar za življenje mladih osoba s invaliditetom. Trenutno mlade okuplja putem radionica, a kroz izazov se nastoji osigurati daljnji razvoj i rad Inkluzivne farme

Prizor s Inkluzivne farme, ilustracija.

 

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je pokrenula crowdfunding kampanju na platformi 'Čini pravu stvar'.

Sredstva se prikupljaju namjenski za održavanje aktivnosti Inkluzivne farme, pa iz udruge pozivaju da podržite farmu uplatom i/ili dijelite informaciju dalje.

Udruga razvija Inkluzivnu farmu u Hrastovici, selu 5 kilometara od Petrinje, u ruralnom području, na 2 hektara zemlje, kao model izvaninstitucionalne skrbi i u budućnosti poludnevnog boravka i mjesta neovisnog življenja za osobe s invaliditetom.

Infrastruktura farme (2 plastenika, povišene gredice, kućice za alat i kuhinja za obradu i preradu) postavljena je kroz EU projekt INKLUZIVNA FARMA - TEMELJ SAMOSTALNOG ŽIVOTA koji se provodio 24 mjeseca. U okviru projekta provedene su radionice o uzgoju i branju povrća, bobičastog voća i aromatičnog bilja i obrade voća i povrća.

Članovi udruge prolazili su čitav proces od vađenja sjemena, sijanja, presađivanja, rasta plodova, branja, obrade i prerade te kuhanja.

- Dajte priliku osobama s invaliditetom da izađu iz svojih potresom stradalih domova, da se odvoje od svojih njegovatelja na nekoliko sati u danu, da uživaju u prirodi i svježem zraku i da stječu navike svakodnevnog življenja - poručio je pjevač Luka Nižetić.

Kampanju je podržala i grupa Pavel, novinarka Maja Sever, glumac Goran Grgić i nogometaš Filip Krovinović.

- Ponosan sam što sam ambasador ove kampanje. Ivan, Luca, Ante, Josip, Albina, Ivana, Stefani, Mateo i ostatak ekipe koju ćete upoznati na farmi ne traže sažaljenje već priliku i jednake mogućnosti za sebe u društvu - kazao je Krovinović.

- Put me nekoliko puta nanio u vaš kraj i do Inkluzivne farme i moram reći da sam svaki put bila impresionirana sa svime što ste do sada napravili, s pozitivnom energijom i divnim ljudima. Sjećam se zadnje akcije u kojoj smo kuhali zajedno. Inkluzivna farma, ideja koju pokušavate realizirati je stvarno jedna od boljih, zanimljivijih i korisnijih stvari koju sam u svojoj dugoj karijeri i životu vidjela - poručila je novinarka Maja Sever.

Podržite i vi nastavak djelovanja Inkluzivne farme u Hrastovici i doprinesite sprečavanju socijalne isključenosti mladih osoba s invaliditetom. Svoje donacije možete uplatiti ovdje.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti