TELEĆI MEDALJONI U UMAKU OD VINA - obožavat će ih i najzahtjevniji gosti

Dolaze vam gosti, a nemate ideju što spremiti? Teleći medaljoni prava su stvar za ovu priliku. Hrskavi zalogaj koji je brzo gotov oduševit će vaše goste i vašu kuću će zapamtiti kao kuću gdje se dobro jede

Pohani teleći medaljoni.

 

Sastojci:

  • - 6 telećih medaljona
  • - 100 g zelenih mahuna
  • - prstohvat soli
  • - žlica maslaca
  • - šampinjoni
  • - 2 žličice ribanog češnjaka
  • - ulje
  • - vino
  • - pola šalice goveđeg temeljca
  • - 2 šalice smjese maslaca i brašna
  • - žlica peršina

Priprema:

Odmrznute medaljone posoliti i staviti u hladnjak. U loncu zakuhati zasoljenu vodu, staviti mahune i skuhati da budu al dente, zatim ih ohladiti i posušiti. Izvaditi medaljone iz hladnjaka i popapriti ih.

Zagrijati ulje u tavi i popržiti medaljone dok se ne zarumene s obje strane, zatim ih maknuti iz tave i staviti sa strane. U tavu dodati maslac i šampinjone, posoliti ih i popapriti pa lagano ispeći. Iz tave maknuti šampinjone, uliti vino. Kuhati dok ne postane gusto, zatim uliti temeljac. Smanjiti vatru i ostaviti da se kuha. Dodati prethodno pripremljenu smjesu maslaca i brašna te pustiti da provrije.

Medaljone staviti u pećnicu, u drugu posudu staviti žlicu maslaca, dodati mahune i kratko ih popržiti na maslacu. Izvaditi meso iz pećnice te ga poslužiti uz mahune, gljive i umak po izboru.

 

In Portal

 

Povezane vijesti