TELEĆI MEDALJONI U UMAKU OD VINA - obožavat će ih i najzahtjevniji gosti
Dolaze vam gosti, a nemate ideju što spremiti? Teleći medaljoni prava su stvar za ovu priliku. Hrskavi zalogaj koji je brzo gotov oduševit će vaše goste i vašu kuću će zapamtiti kao kuću gdje se dobro jede
Sastojci:
- - 6 telećih medaljona
- - 100 g zelenih mahuna
- - prstohvat soli
- - žlica maslaca
- - šampinjoni
- - 2 žličice ribanog češnjaka
- - ulje
- - vino
- - pola šalice goveđeg temeljca
- - 2 šalice smjese maslaca i brašna
- - žlica peršina
Priprema:
Odmrznute medaljone posoliti i staviti u hladnjak. U loncu zakuhati zasoljenu vodu, staviti mahune i skuhati da budu al dente, zatim ih ohladiti i posušiti. Izvaditi medaljone iz hladnjaka i popapriti ih.
Zagrijati ulje u tavi i popržiti medaljone dok se ne zarumene s obje strane, zatim ih maknuti iz tave i staviti sa strane. U tavu dodati maslac i šampinjone, posoliti ih i popapriti pa lagano ispeći. Iz tave maknuti šampinjone, uliti vino. Kuhati dok ne postane gusto, zatim uliti temeljac. Smanjiti vatru i ostaviti da se kuha. Dodati prethodno pripremljenu smjesu maslaca i brašna te pustiti da provrije.
Medaljone staviti u pećnicu, u drugu posudu staviti žlicu maslaca, dodati mahune i kratko ih popržiti na maslacu. Izvaditi meso iz pećnice te ga poslužiti uz mahune, gljive i umak po izboru.
In Portal
Objavljeno: 27.11.2023