TJESTENINA S TIKVICAMA I SVJEŽIM SIROM - zasitno jelo koje je brzo gotovo

Tikvice su povrće čija konzumacija ima mnogobrojne blagodati za zdravlje. Ova namirnica puna je važnih vitamina i minerala bez kojih ljudski organizam ne bi mogao funkcionirati. Konzumacijomm tikvica moguće je izbjeći mnoge bolesti i ostati fit

Tjestenina s tikvicama i svježim sirom.

 

Sastojci:

  • 400 g tjestenine (penne)
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 žlica gustina
  • 1 dl mlijeka
  • 400 g svježeg sira
  • po potrebi tekućeg jogurta
  • malo sjeckane slanine
  • ulje
  • sol i papar

Priprema:

Na sitno nasjeckati jedan veći crveni luk, pa ga popržiti u tavi na malo ulja. Nasjeckati češnjak i dodati ga u tavu zajedno s lukom. Tikvice krupno naribati ribežom te ih dodati u tavu kad češnjak zamiriše. Začiniti sa solju i paprom te s malo bosiljka. U međuvremenu skuhati tjesteninu, a na posebnoj tavi ispržiti slaninu.

Razmutiti žlicu gustina s malo mlijeka, dodati svježi sir, ako je jelo gusto treba ga razrijediti s malo tekućeg jogurta. Dobivenu smjesu pomiješati s tikvicama. Kada umak zakuha, kuhati još 5 minuta. Kada je jelo gotovo maknuti ga s vatre, zatim umiješati skuhanu tjesteninu i prženu slaninu. Po želji dodati naribanog ili topljenog sira. Poslužiti uz salatu koju volite.

 

In Portal

 

Povezane vijesti