TJESTENINA S TIKVICAMA I SVJEŽIM SIROM - zasitno jelo koje je brzo gotovo
Tikvice su povrće čija konzumacija ima mnogobrojne blagodati za zdravlje. Ova namirnica puna je važnih vitamina i minerala bez kojih ljudski organizam ne bi mogao funkcionirati. Konzumacijomm tikvica moguće je izbjeći mnoge bolesti i ostati fit
Sastojci:
- 400 g tjestenine (penne)
- 1 veća glavica crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 žlica gustina
- 1 dl mlijeka
- 400 g svježeg sira
- po potrebi tekućeg jogurta
- malo sjeckane slanine
- ulje
- sol i papar
Priprema:
Na sitno nasjeckati jedan veći crveni luk, pa ga popržiti u tavi na malo ulja. Nasjeckati češnjak i dodati ga u tavu zajedno s lukom. Tikvice krupno naribati ribežom te ih dodati u tavu kad češnjak zamiriše. Začiniti sa solju i paprom te s malo bosiljka. U međuvremenu skuhati tjesteninu, a na posebnoj tavi ispržiti slaninu.
Razmutiti žlicu gustina s malo mlijeka, dodati svježi sir, ako je jelo gusto treba ga razrijediti s malo tekućeg jogurta. Dobivenu smjesu pomiješati s tikvicama. Kada umak zakuha, kuhati još 5 minuta. Kada je jelo gotovo maknuti ga s vatre, zatim umiješati skuhanu tjesteninu i prženu slaninu. Po želji dodati naribanog ili topljenog sira. Poslužiti uz salatu koju volite.
In Portal
Objavljeno: 31.08.2023