VARIVO OD PILETINE I POVRĆA - ovo je recept za vas ako ste se zaželjeli nečega na žlicu

U današnje vrijeme, zbog ubrzanog tempa života, čovjek jako često bira brza i nezdrava jela za ručak. Upravo zbog toga što ne unosimo dovoljno voća i povrća u svoj organizam, sve smo češće bolesni. Ako dugo niste jeli povrće ili nešto na žlicu, pravo je vrijeme da skuhate varivo od piletine i povrća

Varivo, ilustracija.

 

Sastojci:

  • - 4 otkoštena pileća zabatka
  • - 1 manji batat
  • - 1 srednji krumpir
  • - pola jedne crvene paprike
  • - 1 mrkva
  • - 1 stabljika celera
  • - 1 manji luk
  • - 2-3 žlice maslinova ulja
  • - pola žličice ružmarina
  • - pola žličice majčine dušice
  • - pola žličice crnog papra
  • - 600 ml kokošjeg tekućeg temeljca
  • - 100 g graška
  • - 120 ml vrhnja za kuhanje
  • - sol

Priprema:

Piletinu, krumpir, papriku i batat narezati na kockice, mrkvu i celer na ploške, a luk nasjeckati na sitno. Na zagrijanom maslinovom ulju treba popržiti malo luka dok ne poprimi staklenastu boju zatim dodati piletinu, mrkvu, krumpir, celer, batat i papriku.

Sve zajedno ispržiti na tavi, zaliti temeljcem, zagrijati do vrenja, po potrebi podliti vodom pa dodati ružmarin i majčinu dušicu i popapriti. Kuhati poklopljeno, 20 minuta na smanjenoj vatri.

Nakon isteka vremena dodati grašak i kuhati još 10 minuta bez poklapanja. Kada je varivo skoro gotovo, potrebno je dodati vrhnje za kuhanje i posoliti. Kada se varivo skuha do kraja, dodati malo nasjeckanog peršina. Jelo poslužiti dok je toplo.

 

In Portal

 

Povezane vijesti