KOLAČ S ORASIMA I KAVOM - ljubitelji kave s ovim kolačem doći će na svoje

Većina ljudi u današnjem svijetu svoju jutarnju rutinu započinje kavom. Upravo zato što u sebi sadrži veliku količinu kofeina, ona daje energiju ljudskom organizmu

Kolač s kavom i orasima.

 

Osobe koje često konzumiraju kavu imaju manji rizik od obolijevanja od Alzheimerove bolesti. Konzumacija kofeina također može spriječiti dobivanje Parkinsonove bolesti kao i obolijevanje od dijabetesa tipa 2. Tako da, ako ste kavopija, samo nastavite uživati u vašem omiljenom napitku.

Sastojci za biskvit:

  • - 3 jaja
  • - 10 žlica šećera
  • - 12 žlica ulja
  • - 12 žlica mlijeka
  • - 8 žlica mljevenih oraha
  • - 4 žlice brašna
  • - 2 žlice kakaa
  • - 1 prašak za pecivo

Sastojci za preljev:

  • - 500 ml mlijeka
  • - 5 žlica šećera
  • - 3 žlice ruma
  • - 1 žlica instant kave

Sastojci za ukrašavanje:

  • - 300 ml vrhnja za šlag
  • - malo čokolade
  • - čokoladne mrvice

Priprema:

Kako bi napravili biskvit potrebno je u zdjeli pjenasto umutiti jaja sa šećerom pa uliti ulje i mlijeko, dodati kakao, brašno, mljevene orahe i prašak za pecivo i sve zajedno još malo mutiti. Lim u kojem će se kolač peči nauljiti i posuti brašnom pa u njega izliti smjesu za biskvit. Biskvit peći 30-35 minuta na 175 stupnjeva. Nakon isteka vremena ostaviti biskvit ostaviti kratko u isključenoj pećnici.

Dok se biskvit peče, potrebno je napraviti preljev. Prokuhati mlijeko sa šećerom, rumom i instant kavom u prahu ili zrncima, ovisi što imate.

Kada se biskvit malo ohladi preliti ga s prethodno dobivenim preljevom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Vrhnje za šlag rasporediti po biskvitu, a može se dodati i malo otopljene čokolade, sve ukrasiti trganom čokoladom ili čokoladnim mrvicama. Kolač ohladiti u hladnjaku pa poslužiti izrezan na trokute.

 

In Portal

 

Povezane vijesti