MILERAM TORTA - jednostavna i izdašna slastica za svaki dan
Najveća prednost ove torte je da je vrlo jednostavna za napraviti te se podloga i smjesa peku zajedno s voćem. Potrebno ju je samo dobro ohladiti, staviti preljev za torte te ukrasiti šlagom. Sigurni smo da će vaši ukućani biti vrlo zadovoljni
Tijesto:
- 25 dag glatkog brašna
- 10 dag šećera
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 paketić vanilin šećera
- 8 dag maslaca
- 1 jaje
Nadjev:
- 1/2 l mijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 20 dag šećera
- 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
- šumsko voće
- preljev za tortu
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Potom ga razvaljati te staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. Ako vam je tijesto previše suho i mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja ili malo maslaca.
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u toplo staviti mileram. Odmah izliti u kalup te preko nadjeva staviti voće po želji, može biti doista svako voće ili kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
Kada tortu izvadite iz pećnice nadjev će se 'tresti', no neka vas to ne brine, stegnut će se kad se ohladi.
In Portal
Objavljeno: 30.08.2023