MILERAM TORTA - jednostavna i izdašna slastica za svaki dan

Najveća prednost ove torte je da je vrlo jednostavna za napraviti te se podloga i smjesa peku zajedno s voćem. Potrebno ju je samo dobro ohladiti, staviti preljev za torte te ukrasiti šlagom. Sigurni smo da će vaši ukućani biti vrlo zadovoljni

Mileram torta.

 

Tijesto:

  • 25 dag glatkog brašna
  • 10 dag šećera
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 8 dag maslaca
  • 1 jaje

 

Nadjev:

  • 1/2 l mijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 20 dag šećera
  • 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
  • šumsko voće
  • preljev za tortu

 

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Potom ga razvaljati te staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. Ako vam je tijesto previše suho i mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja ili malo maslaca.

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u toplo staviti mileram. Odmah izliti u kalup te preko nadjeva staviti voće po želji, može biti doista svako voće ili kombinacija svih vrsta voća.

Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

Kada tortu izvadite iz pećnice nadjev će se 'tresti',  no neka vas to ne brine, stegnut će se kad se ohladi.

 

In Portal

 

Povezane vijesti