PILETINA U UMAKU OD KIKIRIKIJA Zasitno jelo za ljubitelje azijske kuhinje

Kikiriki je povrće porijeklom je iz srednje i južne Amerike, a u Europu dolazi tek u 15. stoljeću. Bogato je proteinima, vlaknima, željezom i cinkom te vitaminima E i K, a upravo zbog toga preporučuje se svakodnevno jesti. Današnji recept specijalitet je azijske kuhinje, a odlično se slaže s kuhanom rižom

 

 

Sastojci :

-600 g pilećeg bijelog mesa

-1 jaje

-2 žlice gustina

-4 žlice umaka od soje

-celer

-1 mladi luk

-2 crvene paprike

-2 zelene paprike

-2 žlice prošeka

-1 žlica vinskog octa

-2 žličice šećera

-pola žličice đumbira

-1 šalica prženog kikirikija

-ulje

1 dl vode

 

Priprema:

U jednu zdjelu meso isjeckati na manje komade. Razmutiti jedno jaje te preliti preko mesa, dodati žlicu gustina, dvije žlice umaka od soje i dobro pomiješati. Ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata.

Sitno isjeckati luk, celer, crvenu i zelenu papriku. U deci hladne vode, dodati žlicu gustina, dvije žlice soja umaka, prošek, vinski ocat i šećer.

Zagrijati ulje u tavi pa na njemu pržiti piletinu, kad meso porumeni izvaditi ga iz tave i staviti na stranu. U istoj tavi ispržiti bijeli luk i đumbir pa vratiti meso u tavu, sve preliti prethodno pripremljenom tekućinom i kratko prokuhati. Kada je jelo skoro gotovo dodati kikiriki. Polovicu kikirikija možete samljeti i dodati u umak. Poslužiti uz prilog koji volite.

 

In-portal