PILETINA U UMAKU OD KIKIRIKIJA Zasitno jelo za ljubitelje azijske kuhinje
Kikiriki je povrće porijeklom je iz srednje i južne Amerike, a u Europu dolazi tek u 15. stoljeću. Bogato je proteinima, vlaknima, željezom i cinkom te vitaminima E i K, a upravo zbog toga preporučuje se svakodnevno jesti. Današnji recept specijalitet je azijske kuhinje, a odlično se slaže s kuhanom rižom
Sastojci :
-600 g pilećeg bijelog mesa
-1 jaje
-2 žlice gustina
-4 žlice umaka od soje
-celer
-1 mladi luk
-2 crvene paprike
-2 zelene paprike
-2 žlice prošeka
-1 žlica vinskog octa
-2 žličice šećera
-pola žličice đumbira
-1 šalica prženog kikirikija
-ulje
1 dl vode
Priprema:
U jednu zdjelu meso isjeckati na manje komade. Razmutiti jedno jaje te preliti preko mesa, dodati žlicu gustina, dvije žlice umaka od soje i dobro pomiješati. Ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata.
Sitno isjeckati luk, celer, crvenu i zelenu papriku. U deci hladne vode, dodati žlicu gustina, dvije žlice soja umaka, prošek, vinski ocat i šećer.
Zagrijati ulje u tavi pa na njemu pržiti piletinu, kad meso porumeni izvaditi ga iz tave i staviti na stranu. U istoj tavi ispržiti bijeli luk i đumbir pa vratiti meso u tavu, sve preliti prethodno pripremljenom tekućinom i kratko prokuhati. Kada je jelo skoro gotovo dodati kikiriki. Polovicu kikirikija možete samljeti i dodati u umak. Poslužiti uz prilog koji volite.
In-portal
Objavljeno: 05.09.2023