Ljubitelji divljači oduševit će se ovim JELENJIM PEČENJEM
Ako ste ljubitelj malo aromatičnijih i drugačijih jela, a još k tome volite meso, ispecite jelenje meso, uživat ćete u svakom zalogaju
Sastojci:
- - 1 kg jelenjeg buta
- - 100 g špeka
- - sol, crni papar u zrnu
- - 4 žlice ulja
- - 100 g mrkve
- - 100 g celera
- - 80 g luka
- - 60 g poriluka
- - 2 češnja češnjaka
- - 1 žlica koncentrata rajčica
- - 250 ml crnog vina
- - 1 goveđi temeljac
- - 10 suhih borovnica
- - sok 2 naranče (100 ml)
- - 20 ml rakije (Schnapps)
- - 20 g maslaca
Priprema:
Jelenji but potrebno je nadjenuti slaninom na način da se slaninu nabode na štapiće te utisne u meso. Meso dobro posoliti i popapriti. U posudi za pečenje zagrije se ulje te se meso zapeče sa svih strana, a potom ga je potrebno izvaditi.
Na kockice narezati celer, mrkvu, luk, poriluk i češnjak pa sve zajedno popržiti na masnoći od pečenja. Dodati koncentrat od rajčice, zaliti crvenim vinom pa dodati borovnice i temeljac.
Sve zaliti vodom, zatim vratiti meso, poklopiti i sve zajedno pirjati oko sat vremena, uz povremeno miješanje. Kada meso omekša potrebno ga je izvaditi iz umaka i staviti sa strane. U umak dodati iscijeđeni sok od naranče i rakiju.
Umak maknuti s vatre, zatim dodati maslac pa miješati dok se ne otopi.
Prije posluživanja meso zalijte umakom. Sve poslužite uz salatu i prilog koji volite.
In Portal
Objavljeno: 14.09.2023