Ljubitelji divljači oduševit će se ovim JELENJIM PEČENJEM

Ako ste ljubitelj malo aromatičnijih i drugačijih jela, a još k tome volite meso, ispecite jelenje meso, uživat ćete u svakom zalogaju

Meso jelena.

 

Sastojci:

  • - 1 kg jelenjeg buta
  • - 100 g špeka
  • - sol, crni papar u zrnu
  • - 4 žlice ulja
  • - 100 g mrkve
  • - 100 g celera
  • - 80 g luka
  • - 60 g poriluka
  • - 2 češnja češnjaka
  • - 1 žlica koncentrata rajčica
  • - 250 ml crnog vina
  • - 1 goveđi temeljac
  • - 10 suhih borovnica
  • - sok 2 naranče (100 ml)
  • - 20 ml rakije (Schnapps)
  • - 20 g maslaca

Priprema:

Jelenji but potrebno je nadjenuti slaninom na način da se slaninu nabode na štapiće te utisne u meso. Meso dobro posoliti i popapriti. U posudi za pečenje zagrije se ulje te se meso zapeče sa svih strana, a potom ga je potrebno izvaditi.

Na kockice narezati celer, mrkvu, luk, poriluk i češnjak pa sve zajedno popržiti na masnoći od pečenja. Dodati koncentrat od rajčice, zaliti crvenim vinom pa dodati borovnice i temeljac.

Sve zaliti vodom, zatim vratiti meso, poklopiti i sve zajedno pirjati oko sat vremena, uz povremeno miješanje. Kada meso omekša potrebno ga je izvaditi iz umaka i staviti sa strane. U umak dodati iscijeđeni sok od naranče i rakiju.

Umak maknuti s vatre, zatim dodati maslac pa miješati dok se ne otopi.

Prije posluživanja meso zalijte umakom. Sve poslužite uz salatu i prilog koji volite.

 

In Portal