Dolaze vam gosti, a nemate ideju što spremiti? Teleći medaljoni prava su stvar za ovu priliku. Hrskavi zalogaj koji je brzo gotov oduševit će vaše goste i vašu kuću će zapamtiti kao kuću gdje se dobro jede
Obožavate krumpire, ali jedu vam se na malo drugačiji način jer ste se zasitili klasičnih recepata? Krumpir u mlijeku oduševit će vas svojim okusom. Donosimo vam recept za ovaj ukusni ručak
Vafli se obično jedu kao slastica uz namaz po želji. Od kad postoji aparat za vafle, sve više ljudi konzumira ovu američku poslasticu. Ako vam se jede nešto mekano, a slano, napravite vafle na ovaj način, oduševit ćete se
Pistacija, zdrava zanimacija za zube, bogata je zdravim mastima i proteinima, a sadrži korisna vlakna. Konzumacija pistacija potiče normalan rad crijeva te je dobra za kontrolu tjelesne težine
Ljudi koji vole malo bolje pojesti, vole to napraviti kako treba. Većina ne može konkretan obrok zamisliti bez dobrog komada mesa jer smatraju da se bez mesa ne mogu kvalitetno najesti. Kada netko spomene tatarski biftek, ljubiteljima sirovog mesa odmah rastu zazubice
Piletina je najčešće konzumirano meso u našim kućanstvima. Većina je ljudi jede kuhanu, pečenu ili prženu. Svi se s vremenom zasitimo poznatih okusa i uobičajene pripreme jela. Kako bi razbili monotoniju okusa, spremite piletinu u ovoj ukusnoj marinadi
Kokosovo brašno bogato je mastima, bjelančevinama i vlaknima te ga je zbog toga dobro što češće konzumirati. Ova namirnica odlična je zamjena za obična brašna, a pošto ne sadrži gluten, preporučuje se onim ljudima koji su intolerantni na taj sastojak
Nemate vremena za komplicirana jela, a morate nešto pregristi jer umirete od gladi? Lisnato tijesto s pečenicom i sirom zasitit će vas, dok ne stignete pripremiti nešto konkretnije. Donosimo vam recept za ovaj lagan i brz zalogaj
Osim što su odličnog okusa, mandarine su i jako zdrave. Ovo sezonsko voće obiluje vitaminom C kao i vitaminom A. Zbog toga se mandarine preporuča što češće jesti za vrijeme hladnijih dana jer vitamin C štiti od raznih bolesti
Danas nema kućanstva gdje jaja nemaju svoje mjesto za stolom. Ovu namirnicu punu proteina preporučljivo je konzumirati svakodnevno, a s obzirom na to da je jednostavna za pripremu, ne oduzima puno dragocjenog vremena
Jesen je stigla, a prva asocijacija na jesen, što se tiče hrane, osim kestenja su i kolači od jabuke. Ovo voće nalazi se gotovo u svim domaćinstvima, a po starom dobrom običaju većina ih ljudi drži na stolu kao ukras te one brzo istrunu
Narodi istočnih zemalja smislili su ovo jelo fantastičnog okusa, a sve se češće zna naći i na našem jelovniku. S obzirom na to da je potrebno raznovrsno se hraniti, a ako želite da pri tome hrana bude ukusna, evo jednostavnog rješenja
Dosadilo vam je da svako jelo od krumpira koje napravite ima isti okus? Onda napravite ovaj brzi recept od krumpira i osvježite svoj jelovnik
Lan je jedna od najstarijih biljaka porijeklom iz Mezopotamije. Sjemenke lana su iznimno bogate brojnim ljekovitim tvarima, ali i vitaminom B1 te magnezijem. Konzumiranje lana pomaže pri snižavanju kolesterola u krvi
Kozice su, uz dagnje, najčešća vrsta morskih plodova na našem jelovniku. Ovi mali vodeni rakovi iznimno su ukusni, a k tome i puni proteina. Ne sadrže ugljikohidrate, stoga ih je lako preporučiti svima onima koji su na dijeti
Ovo tradicionalno jelo se često priprema duž jadranske obale, a kombinira okuse mora i kopna, spajajući svježinu lignji s bogatstvom okusa mljevenog mesa, stvarajući ukusnu i jedinstvenu poslasticu
> Pošalji svoj recept
CROWDFUNDING KAMPANJA Podržite nastavak djelovanja Inkluzivne farme u Hrastovici
Udruga Golubica iz Vukovara provodit će projekt 'IRIS - Inkluzivne rute Istočne Slavonije'
GLOBALNA INICIJATIVA Sljedeća generacija lidera s invaliditetom radikalno će utjecati na naše živote
KAZALIŠTE ŽAR PTICA Počeo veliki projekt Inkluzivnog kazališta predstavom Mala Frida
VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Lekcije iz povijesti, dio peti