Ako imate najavljene goste, a u nedoumici ste što ćete spremati, odaberite zagrebački odrezak jer s njim nećete pogriješiti
Marelice su voće koje uspijeva ljeti. Ovo voće podrijetlom je iz Srednje Azije i sjeveroistočne Kine. Najpodobnije područje za uspijevanje marelica su područja s blagom mediteranskom klimom
Mrkva je povrće koje izvorno dolazi iz srednje Azije. U našim se domovima često koristi u juhi, kao i u jelima zapečenim u pećnici, a daje slatku notu svakom jelu u kojem ju se koristi
Postoji više vrsta šampinjona, a to su haringača, trnovača, oguljena sunčanica i grbava sunčanica. Ova vrsta gljive rasprostranjena je u oko 70 zemalja diljem svijeta
Krumpir je jedna od najomiljenijih namirnica mnogih ljudi, ne samo zbog okusa i brojnih načina pripreme, već i zbog toga što predstavlja dragocjen izvor vode, škroba i ugljikohidrata, zatim vitamina C, folne kiseline, vitamina B1, B2, PP i vitamina E prisutnog u kori
Breskve su sezonsko voće koje uspijeva ljeti. Ovo voće potječe iz sjeverozapadne Kine. Breskva u sebi sadrži puno bitnih nutrijenata koje bi svakodnevno trebali unositi u svoj organizam
Špinat je jednogodišnja biljka s jestivim listovima koja potječe s Bliskog Istoka. U Europu dolazi relativno kasno, tek u 11 stoljeću. Preporuča se da se ova namirnica često konzumira zato što u sebi sadrži puno važnih nutrijenata
Iako patlidžan ne izgleda kao tipično povrće, zbog svojih mesnatih, krupnih plodova najčešće ljubičaste boje i sjajne, debele kore, po sastavu to svakako je. Patlidžan je niskokalorična namirnica i potpuno je bez masnoća. U sebi ima kalija, vitamina C te vitamina B1 i B6
Ječam je biljka iz roda trava, zasigurno najpoznatija po tome što je jedan od sastojaka svima toliko omiljenog pića piva. No ječam je puno više od sastojka za pivo
Šljiva je jedna od najrasprostranjenijih voćki na svijetu. Poznato je više od 2000 sorti ovog voća. Svaka vrsta različita je, razlikuju se po boji, obliku, izgledu stabla i veličini ploda. Najraširenije od svih vrsta su one s okruglim plodovima
Svi volimo finu, a ukusnu hranu, pogotovo u ljetnim vremenima kada nam nije do dugog stajanja u kuhinji. Mljeveno meso je praktično jer oko njega nema puno posla, a sva jela pripremljena s mljevenim mesom fantastična su
Rajčica je namirnica koju svakodnevno konzumira više milijuna ljudi. Ovo voće pojavilo se u 17. stoljeću u Italiji. Prve rajčice bile su žute boje. Zanimljiva je činjenica da rajčica spada u voće jer raste na grani, iako ga većina ljudi smatra povrćem
Cimet je jedan od najstarijih začina, koristili su ga stari Egipćani već 2000 godina prije nove ere. Njime su obogaćivali svoju hranu i piće. Ovaj začin bio je izuzetno cijenjen zbog specifičnog okusa i mirisa, kao i zbog svojih ljekovitih svojstava
Avokado je jedna od najzdravijih voćki na svijetu. Većina voćki u sebi sadrži većinski dio ugljikohidrata, ali to nije slučaj kod avokada
Jedan od najpoznatijih dobrobiti krastavaca je pomlađivanje kože. Egipatska kraljica Kleopatra tvrdila je da su za njezinu ljepotu zaslužni upravo krastavci
Riječ je o kolaču osvježavajućeg voćnog okusa s čašicom gin tonica kao dodatkom njegovoj kremastoj strukturi
Dolaze vam gosti, a nemate ideju što spremiti? Teleći medaljoni prava su stvar za ovu priliku. Hrskavi zalogaj koji je brzo gotov oduševit će vaše goste i vašu kuću će zapamtiti kao kuću gdje se dobro jede
> Pošalji svoj recept
CROWDFUNDING KAMPANJA Podržite nastavak djelovanja Inkluzivne farme u Hrastovici
Udruga Golubica iz Vukovara provodit će projekt 'IRIS - Inkluzivne rute Istočne Slavonije'
GLOBALNA INICIJATIVA Sljedeća generacija lidera s invaliditetom radikalno će utjecati na naše živote
KAZALIŠTE ŽAR PTICA Počeo veliki projekt Inkluzivnog kazališta predstavom Mala Frida
VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Lekcije iz povijesti, dio peti