PECIVA PUNJENA MLJEVENIM MESOM - konkretan obrok koji je brzo gotov
Svi volimo finu, a ukusnu hranu, pogotovo u ljetnim vremenima kada nam nije do dugog stajanja u kuhinji. Mljeveno meso je praktično jer oko njega nema puno posla, a sva jela pripremljena s mljevenim mesom fantastična su
Sastojci:
- 5 duguljastih peciva
- 300 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 rajčica
- 1 paprika
- 100 ml tekuće rajčice ili žlica koncentrata
- 250 g šampinjona
- 200 g tvrđe mozzarele
- sol, papar, chili, origano, bosiljak
Za začinski maslac:
- 150 g maslaca
- 2 žlice sjeckanog vlasca
- 1 žličica češnjaka u prahu
Priprema:
Na maslinovom ulju pržiti sjeckani luk i papriku par minuta. Nakon toga dodati meso pa kratko pržiti, dok se prži miješajte. Dodati svježu rajčicu sjeckanu na kockice, začine i tekuću rajčicu. Pirjati na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok sva tekućina ne ispari.
U posebnoj posudi na maslinovom ulju popržiti šampinjone nasjeckane na kockice. Kada se šampinjoni isprže, ubaciti ih u mesni umak. Na kraju umiješati polovicu sira narezanog na kockice i promiješati.
Maslac otopiti te dodati vlasac i češnjak.
U veću tepsiju preko papira za pečenje složiti peciva prerezana na pola. Svako pecivo po sredini utisnuti prstima, zatim premazati začinskim maslacem. Na svako pecivo rasporediti malo nadjeva, posipati ostatkom naribanog sira i zapeći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15-20 minuta.
Poslužiti uz salatu koju volite.
Dobar tek!
In Portal
Objavljeno: 20.07.2023