ZAGREBAČKI ODREZAK - uživajte u obiteljskom ručku uz jelo koje svi vole

Ako imate goste, a u nedoumici ste što ćete spremati, odaberite zagrebački odrezak jer s njim nećete pogriješiti

Zagrebački odrezak.

 

Sastojci:

  • 8 svinjskih odrezaka
  • 8 šnita tanko narezane šunke u ovitku
  • 100 grama sira u komadu (edamer, podravec ili gouda)
  • 8 čajnih žličica senfa
  • 3 jaja
  • oštro brašno
  • krušne mrvice
  • sol i papar

Priprema:

Uzeti vrećice za zamrzavanje i u njih staviti svaku šniclu posebno. Šnicle treba istući batom za meso kako bi bile što tanje. Nakon što se šnicle stanje, potrebno ih je posoliti i popapriti te premazati s malo senfa.

Kada su šnicle začinjene, na svaki komad staviti šnitu šunke i sir narezan na kvadratiće. Sa svake strane mesom preklopiti sir i šunku, te zarolati. Zarolani odrezak stisnuti rukama kako se ne bi otvorio tijekom prženja.

Za paniranje potrebno je posoliti jaja, zatim ih dobro izmutiti vilicom kako bi postala pjenasta. Pripremiti brašno i krušne mrvice i staviti ih na odvojene tanjure. Šnicla se uvalja u brašno, zatim u razmučena jaja i na kraju u krušne mrvice. Postupak se može ponoviti više puta da korica bude deblja.

Na tavi zagrijati ulje dok ne bude vruće, zatim staviti šniclu na ulje pa smanjiti vatru na srednju tempetraturu. Svaka šnicla se peče oko 10 minuta.

Kad su gotove, šnicle je potrebno staviti na papirnate ručnike kako bi papir upio višak masnoće.

Poslužite uz prilog i salatu po želji.

 

In Portal

 

Povezane vijesti