MINI RAJČICE PUNJENE SIROM - sitno, ali dinamitno

Rajčica je namirnica koju svakodnevno konzumira više milijuna ljudi. Ovo voće pojavilo se u 17. stoljeću u Italiji. Prve rajčice bile su žute boje. Zanimljiva je činjenica da rajčica spada u voće jer raste na grani, iako ga većina ljudi smatra povrćem

Koktel rajčice.

 

Ova namirnica puna je vitamina C, zbog toga ju je jako važno uvrstiti u prehranu.

Sastojci:

  • 48 mini rajčica
  • svježi peršin

Nadjev:

  • 220 g krem sira sobne temperature
  • 30 g maslaca sobne temperature
  • 2 žlice sjeckanog kopra
  • 1 režanj češnjaka - nariban
  • sol i papar

Priprema:

Rajčice oprati i obrisati, nakon toga odrezati tanki donji sloj na dnu kako bi rajčice mogle stajati na tanjuru. Potrebno im je odrezati i gornji dio tako da izgleda kao poklopac. Žličicom odstraniti unutarnji sadržaj iz rajčice. Na napravljenim poklopcima čačkalicom napraviti rupice na mjestu gdje je bila peteljka, te u rupice staviti listiće svježeg peršina.

Nadjev se napravi tako što se u zdjelu stavi sir i maslac pa se dobro izmiješa. U smjesu se doda kopar, češnjak, sol i papar, sve se dobro promiješa.

Dobivenu smjesu potrebno je prebaciti u slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom. Udubinu u rajčici napuniti nadjevom te pokriti poklopcem. Držati u hladnjaku do serviranja.

Dobar tek!

 

In Portal