Iznenadite vaše nepce s ukusnom KREM JUHOM OD MRKVE

Mrkva je povrće koje izvorno dolazi iz srednje Azije. U našim se domovima često koristi u juhi, kao i u jelima zapečenim u pećnici, a daje slatku notu svakom jelu u kojem ju se koristi

Juha od mrkve.

 

Ovo ukusno slatkasto povrće može se jesti na razne načine, ali najbolje ju je konzumirati sirovu kako ne bi izgubila svoje hranjive tvari.

Pošto mrkva obiluje betakarotenom, njena konzumacija čuva zdravlje očiju.

Preporučamo juhu od mrkve za koju vam donosimo i današnji recept.

Sastojci:

  • malo maslinovog ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 400-500 g mrkve (4 velike mrkve)
  • 1 lovorov list
  • 8 dl povrtnog temeljca za jela (jedna povrtna kocka)
  • sol, papar, Vegeta
  • svježeg lišća peršina
  • 2 dl vrhnja za kuhanje

Priprema:

U loncu zagrijati maslinovo ulje, zatim dodati sitno nasjeckani luk. Kada luk poprimi žućkastu boju, treba dodati sitno naribanu mrkvu. Pirjati dok mrkva ne omekša i dok u loncu ima tekućine. Zatim dodati povrtni temeljac i lovorov list, te kuhati 20 minuta. Prije miksanja lovorov list izvaditi iz juhe.

Štapnim mikserom potrebno je miksati juhu dok se ne zgusne pa dodati začine, sol, papar, Vegetu. Po želji dodati origana ili začina koje volite. U juhu dodati vrhnje za kuhanje i pričekati dok ne zavrije. Nakon toga kuhati još nekoliko minuta. Juhu skinuti s vatre i poslužiti.

 

In Portal