JUHA OD KRASTAVACA Lagan obrok u svakodnevnoj ishrani

Jedan od najpoznatijih dobrobiti krastavaca je pomlađivanje kože. Egipatska kraljica Kleopatra tvrdila je da su za njezinu ljepotu zaslužni upravo krastavci

 

Krastavci se sastoje od oko 97% vode. Ovo povrće sadrži vitamine B1, B2, B3, B5 i B6, folnu kiselinu, vitamin C, željezo, kalcij, cink, magnezij, fosfor i kalij. Upravo zbog toga što krastavci obiluju velikim količinama vitamina, njihova konzumacija se preporučuje u svakodnevnoj prehrani.

Jedan od najpoznatijih dobrobiti krastavaca je pomlađivanje kože. Egipatska kraljica Kleopatra tvrdila je da su za njezinu ljepotu zaslužni upravo krastavci.

Donosimo vam recept za juhu od krastavaca.

Sastojci:

40 dag krastavaca

3 dag maslaca

1 srednji luk

1 žlica brašna

1 žlica vegete

1 gračica svježeg kopra

0,5 l vode

pola limuna 

2 dl kiselog vrhnja

Priprema:

Krastavce očistiti od koštica pa narezati na kockice, a luk narezati na sitno. Na maslacu pržiti luk dok ne postane proziran, zatim dodati krastavce i sve pirjati oko pet minuta uz miješanje. Nakon toga dodati brašno, pomiješati, te pirjati još jednu minutu.  Sve zaliti sa pola litre vode i dodati jednu žličicu vegete. U juhu staviti jednu grančicu kopra, sve skupa kuhati dok krastavci ne omekšaju.

Iz juhe izvaditi kopar, a ostale sastojke izmiksati sa štapnim mikserom te dodati limunov sok. Razmutiti kiselo vrhnje te ga dodati u juhu. Sve još jednom pomiješati, skinuti sa vatre i poslužiti.

 

In-portal