SAVIJAČA S BRESKVAMA I JABUKAMA - kolač koji je stvoren za uživanje na plaži ili na terasi uz kavu

Breskve su sezonsko voće koje uspijeva ljeti. Ovo voće potječe iz sjeverozapadne Kine. Breskva u sebi sadrži puno bitnih nutrijenata koje bi svakodnevno trebali unositi u svoj organizam

Savijača od bresaka i jabuka.

 

Bogata je vitaminima A, C, E, K, te vitaminom B3. Ova namirnica u sebi sadrži i veliku količinu minerala kao što su kalij, bakar, mangan, magnezij, željezo, kalcij, fosfor i selen. Mnoge su i zdravstvene dobrobiti ovog voća. Breskva štiti srce, smanjuje mogućnost dobivanja raka debelog crijeva, te zbog beta karotena, kojega je ova voćka prepuna, čuva zdravlje očiju.

Zbog svojih antioksidativnih svojstava te vlakana i ugljikohidrata koje sadrži, preporuča se njezina česta konzumacija u vrućim ljetnim danima.

Donosimo vam recept za ukusnu savijaču od bresaka i jabuka.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za savijače
  • 5 bresaka
  • 5 jabuka
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 150 ml mineralne vode
  • 200 g mljevenih petit beurre keksa ili mljevenog plazma keksa
  • 200 g šećera

Priprema:

Breskve treba oguliti i narezati na manje komadiće, a jabuke naribati na krupnije s ribežom. U maloj posudi pomiješati mineralnu vodu i ulje. Na prvu koru staviti malo ulja i mineralne vode, staviti jabuke pa preko staviti drugu koru i ponoviti postupak samo s breskvama. Na isti način premazati i treću koru. Posuti s par žlica mljevenog keksa i šećera. Nakon toga sve rasporediti po nadjevu od jabuka, a zatim i nadjevu od bresaka.

Rubove saviti pa zarolati prema sredini. Savijaču složiti u lim za pečenje. Savijaču odozgo premazati mješavinom mineralne vode i ulja. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 35-45 minuta. Kada poprimi zlatno žutu boju savijača je gotova. Možete je posuti šećerom u prahu i poslužiti sa sladoledom po želji.

 

In Portal

 

Povezane vijesti