PUNJENI ODRESCI SA ŠAMPINJONIMA - koknkretan ručak za one koji vole uživati u hrani

Postoji više vrsta šampinjona, a to su haringača, trnovača, oguljena sunčanica i grbava sunčanica. Ova vrsta gljive rasprostranjena je u oko 70 zemalja diljem svijeta

Odresci u šampinjonima.

 

Raste na livadama i u šumama, a uspijeva od svibnja do studenog. Potrebni uvjeti za rast ove biljke su određena vlažnost i temperatura. Vlažnost mora biti oko 70%, a temperatura od 23 do 25 stupnjeva.

Donosimo vam recept za odreske u šampinjonima.

Sastojci:

  • 6-7 odrezaka svinjskog buta
  • 6-7 listića topljenog sira u listićima
  • 50 dag šampinjona
  • 1 luk
  • 10 dag dimljene slanine (a može i bez nje)
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 2 dl vode
  • vegeta
  • sol
  • papar

Priprema:

Odreske istući batom za meso kako bi bili što tanji, posoliti, te u sredinu svakog odreska staviti komadić sira. Preklopiti i zatvoriti sa stane čačkalicama. Meso je potrebno uvaljati u brašno pa pržiti na ulju s obje strane dok ne porumeni. Meso izvaditi sa strane, zatim na istom ulju popržiti sitno sjeckan luk i pancetu.

Očistiti šampinjone i izrezati ih na male ploške. Nakon toga treba dodati šampinjone u istu tavu u kojoj se peku luk i panceta. Sve skupa pržiti dok šampinjoni ne puste tekućinu. Sve začiniti kako volite, zatim dodati vino i vodu. Kad umak zakuha, u njega stavite odreske. Potrebno je sve pirjati u dubokoj tavi 45 minuta, povremeno pomiješajte. Kad je pirjanje pri kraju treba dodati vrhnje za kuhanje i još malo pirjati. Ako je umak prerijedak stavite malo brašna razmućenog u vodi.

Poslužiti uz prilog po izboru i zelenu salatu.

 

In Portal

 

Povezane vijesti