Lagana ljetna TORTA OD MARELICA koju će voljeti svaki član vaše obitelji

Marelice su voće koje uspijeva ljeti. Ovo voće podrijetlom je iz Srednje Azije i sjeveroistočne Kine. Najpodobnije područje za uspijevanje marelica su područja s blagom mediteranskom klimom

Torta od marelica.

 

Najviše se izvoze iz Uzbekistana, Turske, Irana i Italije.

Uz to što je ukusna, ova namirnica je iznimno zdrava. Obiluje vitaminima A i C te mineralima kalijem, kalcijem i manganom.

Sastojci:

  • 300 g mljevene plazme
  • 150 g maslaca ili margarina
  • oko 1 dl soka kompota od marelica

Krema:

  • 250 g svježeg sira
  • 300 ml vrhnja za šlag (umućenog)
  • 1 voćni jogurt marelica
  • 1 limun šećer
  • 1 mljevena želatina

Žele:

  • 800 g kompota od marelice
  • oko 5 žlica šećera
  • 1 mljevena želatina ili preljev za torte

Priprema:

Plazmu treba izmiješati s otopljenim maslacem pa dodati sok kompota od marelica. Nakon toga staviti u frižider da se smjesa stisne. Za kremu u zdjeli izmutiti vrhnje za šlag, zatim dodati sir, jogurt, limun i šećer.

Želatinu napraviti po uputstvima na vrećici pa dodati u smjesu za kremu te sve zajedno izmiksati da se spoji.

U kalup za torte staviti podlogu od keksa, nakon toga kremu premazati preko podloge od keksa.

Marelice miksati pa dodati šećer, nakon što prokuha dodati želatinu i preliti preko kreme. Preko noći staviti u frižider da se hladi. Tortu poslužiti rezanu na šnite.

 

In Portal

 

Povezane vijesti