Lagana ljetna TORTA OD MARELICA koju će voljeti svaki član vaše obitelji
Marelice su voće koje uspijeva ljeti. Ovo voće podrijetlom je iz Srednje Azije i sjeveroistočne Kine. Najpodobnije područje za uspijevanje marelica su područja s blagom mediteranskom klimom
Najviše se izvoze iz Uzbekistana, Turske, Irana i Italije.
Uz to što je ukusna, ova namirnica je iznimno zdrava. Obiluje vitaminima A i C te mineralima kalijem, kalcijem i manganom.
Sastojci:
- 300 g mljevene plazme
- 150 g maslaca ili margarina
- oko 1 dl soka kompota od marelica
Krema:
- 250 g svježeg sira
- 300 ml vrhnja za šlag (umućenog)
- 1 voćni jogurt marelica
- 1 limun šećer
- 1 mljevena želatina
Žele:
- 800 g kompota od marelice
- oko 5 žlica šećera
- 1 mljevena želatina ili preljev za torte
Priprema:
Plazmu treba izmiješati s otopljenim maslacem pa dodati sok kompota od marelica. Nakon toga staviti u frižider da se smjesa stisne. Za kremu u zdjeli izmutiti vrhnje za šlag, zatim dodati sir, jogurt, limun i šećer.
Želatinu napraviti po uputstvima na vrećici pa dodati u smjesu za kremu te sve zajedno izmiksati da se spoji.
U kalup za torte staviti podlogu od keksa, nakon toga kremu premazati preko podloge od keksa.
Marelice miksati pa dodati šećer, nakon što prokuha dodati želatinu i preliti preko kreme. Preko noći staviti u frižider da se hladi. Tortu poslužiti rezanu na šnite.
In Portal
Objavljeno: 02.08.2023