FUSILI S KOZICAMA - brzo i ukusno jelo s daškom morske čarolije

Kozice su, uz dagnje, najčešća vrsta morskih plodova na našem jelovniku. Ovi mali vodeni rakovi iznimno su ukusni, a k tome i puni proteina. Ne sadrže ugljikohidrate, stoga ih je lako preporučiti svima onima koji su na dijeti

Fusilli s kozicama.

 

Sastojci:

  • - 400 g fusilli tjestenine
  • - 500 g kozica
  • - 4 režnja češnjaka
  • - 1 glavica crvenog luka
  • - 75 ml bijelog vina
  • - 200 ml vrhnja za kuhanje
  • - 120 ml povrtnog temeljca
  • - 80 g narezanog parmezana
  • - narezani peršin
  • - 25 g maslaca
  • - sol, papar

Priprema:

Kuhati tjesteninu jednu minutu manje nego što piše na pakiranju, procijediti i ostaviti sa strane.

Otopiti maslac na srednjoj vatri, zatim dodati kozice, posoliti i popapriti, te pirjati 2-3 minute. Kad su gotove, kozice staviti u posebnu zdjelu.

Na istoj tavi u kojoj su se pirjale kozice otopiti malo maslaca i dodati narezani luk. Kad luk poprimi staklastu boju, dodati sitno narezani češnjak, te zajedno pržiti još 10-ak sekundi. Dodati vino i miješati dok tekućina ne ispari.

U tavu dodati vrhnje, temeljac i parmezan. Kratko miješati dok se parmezan ne otopi. Prethodno pripremljene kozice dodati u tavu, pomiješati pa dodati tjesteninu. Na kraju dodati narezani peršin i poslužiti.

 

In Portal

 

Povezane vijesti