FUSILI S KOZICAMA - brzo i ukusno jelo s daškom morske čarolije
Kozice su, uz dagnje, najčešća vrsta morskih plodova na našem jelovniku. Ovi mali vodeni rakovi iznimno su ukusni, a k tome i puni proteina. Ne sadrže ugljikohidrate, stoga ih je lako preporučiti svima onima koji su na dijeti
Sastojci:
- - 400 g fusilli tjestenine
- - 500 g kozica
- - 4 režnja češnjaka
- - 1 glavica crvenog luka
- - 75 ml bijelog vina
- - 200 ml vrhnja za kuhanje
- - 120 ml povrtnog temeljca
- - 80 g narezanog parmezana
- - narezani peršin
- - 25 g maslaca
- - sol, papar
Priprema:
Kuhati tjesteninu jednu minutu manje nego što piše na pakiranju, procijediti i ostaviti sa strane.
Otopiti maslac na srednjoj vatri, zatim dodati kozice, posoliti i popapriti, te pirjati 2-3 minute. Kad su gotove, kozice staviti u posebnu zdjelu.
Na istoj tavi u kojoj su se pirjale kozice otopiti malo maslaca i dodati narezani luk. Kad luk poprimi staklastu boju, dodati sitno narezani češnjak, te zajedno pržiti još 10-ak sekundi. Dodati vino i miješati dok tekućina ne ispari.
U tavu dodati vrhnje, temeljac i parmezan. Kratko miješati dok se parmezan ne otopi. Prethodno pripremljene kozice dodati u tavu, pomiješati pa dodati tjesteninu. Na kraju dodati narezani peršin i poslužiti.
In Portal
Objavljeno: 07.11.2023