Jednostavna delikatesa - FRANCUSKI KRUMPIR

Dosadilo vam je da svako jelo od krumpira koje napravite ima isti okus? Onda napravite ovaj brzi recept od krumpira i osvježite svoj jelovnik

Francuski krumpir.

 

Sastojci:

  • - 800 g krumpira
  • - 4 tvrdo kuhana jaja
  • - 200 g kuhane šunke
  • - 3 žlice ulja
  • - 300 ml kiselog vrhnja
  • - 150 g vrhnja za kuhanje
  • - 1 jaje (sirovo)
  • - žličica vegete, sol, mljeveni crni papar
  • - 1 žličica vlasca u prahu

Priprema:

Krumpir skuhati u posoljenoj vodi. Kada se skuha potrebno ga je ohladiti, oljuštiti i isjeckati na kockice. Tvrdo kuhana jaja isjeći na ploške, a šunku na široke trake. Posudu u kojoj će se jelo peći treba nauljiti, a zatim prekriti ploškama krumpira pa dodati sloj jaja, sloj šunke te na kraju još jedan  sloj krumpira.

Sve preliti s prethodno napravljenim umakom od kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje, razmućenog jaja, vegete, papra i vlasca.

Jelo peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 35 minuta. Poslužite uz meso i salatu koju volite.

 

In Portal

 

Povezane vijesti