Poznata namirnica na malo drugačiji način - PILEĆI BATACI U MARINADI OD JOGURTA

Piletina je najčešće konzumirano meso u našim kućanstvima. Većina je ljudi jede kuhanu, pečenu ili prženu. Svi se s vremenom zasitimo poznatih okusa i uobičajene pripreme jela. Kako bi razbili monotoniju okusa, spremite piletinu u ovoj ukusnoj marinadi

Pileći bataci.

 

Sastojci:

  • - 10 pilećih bataka
  • - 1 žličica soli
  • - pola žličice papra
  • - pola žličice majčine dušice
  • - 1 žličica slatke mljevene crvene paprike
  • - malo tucane ljute paprike
  • - curry u prahu
  • - 2 režnja protisnutog ili sitno sjeckanog češnjaka
  • - 2 žlice majoneze
  • - 1 žličica senfa
  • - 5 žlica jogurta
  • - 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

U zdjeli izmiješati sol, papar, majčinu dušicu, slatku i ljutu papriku te curry. Dodati češnjak, senf, majonezu, jogurt i maslinovo ulje pa sve dobro izmiješati da se sjedini.

Pileće batke staviti u zdjelu s marinadom te izmiješati da se oblože marinadom sa svih strana. Poklopiti i spremiti u hladnjak na sat vremena.

Posudu za pečenje namazati maslinovim uljem, poslagati batke i po vrhu preliti marinadom. Meso peći na 200 stupnjeva, oko 1 sat i 15 minuta ili dok ne porumene. Tijekom pečenja, batke je potrebno 2-3 puta okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekli.

Kada poslužujete meso, prelijte ga umakom u kojem se peklo. Batke možete poslužiti uz prilog koji volite.

 

In Portal

 

Povezane vijesti