Poznata namirnica na malo drugačiji način - PILEĆI BATACI U MARINADI OD JOGURTA
Piletina je najčešće konzumirano meso u našim kućanstvima. Većina je ljudi jede kuhanu, pečenu ili prženu. Svi se s vremenom zasitimo poznatih okusa i uobičajene pripreme jela. Kako bi razbili monotoniju okusa, spremite piletinu u ovoj ukusnoj marinadi
Sastojci:
- - 10 pilećih bataka
- - 1 žličica soli
- - pola žličice papra
- - pola žličice majčine dušice
- - 1 žličica slatke mljevene crvene paprike
- - malo tucane ljute paprike
- - curry u prahu
- - 2 režnja protisnutog ili sitno sjeckanog češnjaka
- - 2 žlice majoneze
- - 1 žličica senfa
- - 5 žlica jogurta
- - 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
U zdjeli izmiješati sol, papar, majčinu dušicu, slatku i ljutu papriku te curry. Dodati češnjak, senf, majonezu, jogurt i maslinovo ulje pa sve dobro izmiješati da se sjedini.
Pileće batke staviti u zdjelu s marinadom te izmiješati da se oblože marinadom sa svih strana. Poklopiti i spremiti u hladnjak na sat vremena.
Posudu za pečenje namazati maslinovim uljem, poslagati batke i po vrhu preliti marinadom. Meso peći na 200 stupnjeva, oko 1 sat i 15 minuta ili dok ne porumene. Tijekom pečenja, batke je potrebno 2-3 puta okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekli.
Kada poslužujete meso, prelijte ga umakom u kojem se peklo. Batke možete poslužiti uz prilog koji volite.
In Portal
Objavljeno: 20.11.2023