LINZERI OD PISTACIJA, keksi s mirisom blagdana
Pistacija, zdrava zanimacija za zube, bogata je zdravim mastima i proteinima, a sadrži korisna vlakna. Konzumacija pistacija potiče normalan rad crijeva te je dobra za kontrolu tjelesne težine
Sastojci za punjenje od pistacija:
- - 300 g mljevenih pistacija
- - 150 g šećera
- - prstohvat soli
Sastojci za kekse:
- - 200 g glatkog brašna
- - prstohvat praška za pecivo
- - 100 g omekšalog maslaca
- - 1 jaje
- - 50 g šećera
Priprema:
Najprije je potrebno napraviti karamel, tako da se 150 g šećera stavi u posudu i otopi na vatri. Šećer otapati dok ne poprimi jantarnu boju. Pripremljeni karamel istresti na papir za pečenje i ostaviti da se stisne.
Za to vrijeme pripremiti tijesto za kekse. U jednu posudu staviti sve sastojke te zamijesiti tijesto. Valjati ga na pola cm debljine, zatim rezačem za kekse izrezati kekse u željeni oblik. Svakom drugom keksu na sredini izdubiti rupu.
Kekse posložiti na lim za pečenje, prethodno obložen papirom za pečenje. Peći ih na 180 stupnjeva 11 minuta. Nakon što se ispeku, kekse ostaviti da se ohlade.
Dok se keksi hlade, potrebno je pripremiti punjenje od pistacija. U blender dodati mljevene pistacije i izlomljeni karamel. Blendati dok se ne dobije zelenkasta smjesa.
Gornji dio keksa posuti šećerom u prahu, a na donji staviti dobivenu smjesu od pistacija, zatim poklopiti gornjim polovicom keksa.
Linzere poslužiti posložene na tanjuru.
In Portal
Objavljeno: 22.11.2023