TATARSKI BIFTEK - ako vam ne smeta sirovo meso, ovo je prava delikatesa

Ljudi koji vole malo bolje pojesti, vole to napraviti kako treba. Većina ne može konkretan obrok zamisliti bez dobrog komada mesa jer smatraju da se bez mesa ne mogu kvalitetno najesti. Kada netko spomene tatarski biftek, ljubiteljima sirovog mesa odmah rastu zazubice

Tatarski biftek.

 

Sastojci:

  • - 250 g goveđeg mesa
  • - 1 manji luk
  • - 2 kisela krastavca
  • - 1 žlica kapara
  • - 1 žlica senfa
  • - malo Worcestershire umaka
  • - malo umaka od ljute papričice
  • - sol, crni papar
  • - 1 žumanjak
  • - maslinovo ulje
  • - sjeckani svježi peršin

Priprema:

U zdjelu pomiješati hladno goveđe mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, kisele krastavce, senf, kapare, Worcestershire umak, umak od ljute papričice, sol i papar.

U smjesu umiješati žumanjak. Smjesu iz zdjele prebaciti na tanjur zatim je oblikovati po želji. Na vrh smjese dodati malo maslinovog ulja. Na kraju biftek posuti sa sjeckanim svježim peršinom. Poslužiti na kriškama svježeg limuna uz prženi tost i maslac.

 

In Portal

 

Povezane vijesti