KOLAČ OD KIKIRIKI MASLACA, KOKOSOVOG BRAŠNA I ČOKOLADE bez pečenja
Kokosovo brašno bogato je mastima, bjelančevinama i vlaknima te ga je zbog toga dobro što češće konzumirati. Ova namirnica odlična je zamjena za obična brašna, a pošto ne sadrži gluten, preporučuje se onim ljudima koji su intolerantni na taj sastojak
Sastojci:
- - 375 g kikiriki maslaca
- - 150 g kokosova brašna
- - 30 g šećera u prahu
- - 1 žličica ekstrakta vanilije
- - 2 žlice kokosova ulja
- - sol
- - 350 g čokolade
Priprema:
Lim u kojem će se kolač pripremati prekriti papirom za pečenje. U manjoj zdjeli pomiješati maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Sve dobro izmiješati pa smjesu staviti u lim.
U jednu zdjelu staviti čokoladu i kokosovo ulje, zatim zdjelu staviti na laganu vatru da se čokolada otopi. Kada se čokolada otopila, preliti je preko smjese. Kolač posuti s malo soli i staviti ga u frižider na hlađenje, barem dva sata. Ohlađeni kolač poslužiti izrezan na kocke.
In Portal
Objavljeno: 17.11.2023