KOLAČ OD KIKIRIKI MASLACA, KOKOSOVOG BRAŠNA I ČOKOLADE bez pečenja

Kokosovo brašno bogato je mastima, bjelančevinama i vlaknima te ga je zbog toga dobro što češće konzumirati. Ova namirnica odlična je zamjena za obična brašna, a pošto ne sadrži gluten, preporučuje se onim ljudima koji su intolerantni na taj sastojak

Kolač od kikiriki maslaca, kokosovog brašna i čokolade.

 

 Sastojci:

  • - 375 g kikiriki maslaca
  • - 150 g kokosova brašna
  • - 30 g šećera u prahu
  • - 1 žličica ekstrakta vanilije
  • - 2 žlice kokosova ulja
  • - sol
  • - 350 g čokolade

Priprema:

Lim u kojem će se kolač pripremati prekriti papirom za pečenje. U manjoj zdjeli pomiješati maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Sve dobro izmiješati pa smjesu staviti u lim.

U jednu zdjelu staviti čokoladu i kokosovo ulje, zatim zdjelu staviti na laganu vatru da se čokolada otopi. Kada se čokolada otopila, preliti je preko smjese. Kolač posuti s malo soli i staviti ga u frižider na hlađenje, barem dva sata. Ohlađeni kolač poslužiti izrezan na kocke.

 

In Portal

 

Povezane vijesti