KREMASTA SVINJETINA I KUKURUZ - okusi savršene harmonije

Ovaj recept je brz i jednostavan za pripremu te će vas oduševiti bogatim okusima svinjetine, kukuruza i kremastog umaka. Uživajte u obroku!

Kukuruz.

 

Sastojci:

  • - 4 svinjska odreska (oko 150 g svaki)
  • - sol i papar po ukusu
  • - 2 žlice maslinovog ulja
  • - 1 luk, sitno nasjeckan
  • - 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • - 1 šalica kukuruza (svježeg ili smrznutog)
  • - 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • - pola šalice pilećeg temeljca
  • - 1 žličica sušenog timijana
  • - pola šalice naribanog parmezana
  • - svježi peršin za posipanje

Priprema:

Svinjske odreske posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite svinjske odreske dok ne postanu zlatno smeđi s obje strane, otprilike po 3-4 minute sa svake strane. Maknite ih iz tave i stavite na stranu.

U istoj tavi dodajte nasjeckani luk i češnjak. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte kukuruz u tavu i kuhajte još 2-3 minute.

U tavu dodajte vrhnje za kuhanje, pileći temeljac i sušeni timijan. Promiješajte i pustite da zavrije.

Vratite svinjske odreske u tavu i kuhajte ih u umaku otprilike 5-7 minuta, dok meso ne bude potpuno kuhano.

Na kraju dodajte naribani parmezan i promiješajte dok se ne rastopi i umak postane kremast.

Poslužite svinjske odreske prelivene kremastim umakom i pospite ih svježim peršinom za dodatni okus.

 

In Portal