Jednostavni gastro užitak - PILETINA S KREMASTIM ŠPINATOM I TJESTENINOM
Ovaj recept će vas osvojiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme. Uživajte u obroku!
Sastojci:
Priprema:
Svinjske odreske posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite svinjske odreske dok ne postanu zlatno smeđi s obje strane, otprilike po 3-4 minute sa svake strane. Maknite ih iz tave i stavite na stranu.
U istoj tavi dodajte nasjeckani luk i češnjak. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte kukuruz u tavu i kuhajte još 2-3 minute.
U tavu dodajte vrhnje za kuhanje, pileći temeljac i sušeni timijan. Promiješajte i pustite da zavrije.
Vratite svinjske odreske u tavu i kuhajte ih u umaku otprilike 5-7 minuta, dok meso ne bude potpuno kuhano.
Na kraju dodajte naribani parmezan i promiješajte dok se ne rastopi i umak postane kremast.
Poslužite svinjske odreske prelivene kremastim umakom i pospite ih svježim peršinom za dodatni okus.
In Portal
Objavljeno: 24.10.2023