SVINJSKI ODRESCI U UMAKU OD PIVA - ukusan i konkretan ručak u kojem će uživati cijela obitelj

Kada cijela rodbina dođe na ručak, nije se uvijek lako odlučiti što kuhati, a da se svima svidi. Ako u vašoj obitelji ima gurmana koji vole kada se netko oko jela potrudi, sigurno ćete ih zadiviti ovim ručkom

Svinjski file u umaku.

 

Sastojci:

  • - 575 g svinjskih odrezaka
  • - 50 g oštrog brašna
  • - 30 ml ulja
  • - 250 grama šampinjona
  • - 100 g suhih šljiva bez koštica
  • - 3 češnja češnjaka
  • - 2 dl tamnog piva
  • - 1,5 dl vode
  • - 2 dl vrhnja za kuhanje
  • - sol, papar

Priprema:

Svinjske odreske posoliti, popapriti i uvaljati u brašno. U tavi zagrijati ulje na jakoj vatri pa odreske peći 2,5 minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvaditi ih iz tave pa dodati očišćene gljive i sitno nasjeckani češnjak, zatim posoliti i popapriti. Peći sedam minuta na laganoj vatri povremeno miješajući, dok gljive ne dobiju boju, zatim dodati šljive i zaliti pivom.

Vratiti meso u umak i kuhati poklopljeno 30 minuta na laganoj vatri, dok meso ne omekša, a ako tekućina ispari, po potrebi dodati vode. Uliti vrhnje za kuhanje i prokuhati još minutu.

Jelo servirati s pire krumpirom, tjesteninom ili njokima, ovisi tko što voli.

 

In Portal