PILETINA U UMAKU OD KIKIRIKIJA Zasitno jelo za ljubitelje azijske kuhinje
Današnji recept specijalitet je azijske kuhinje, a odlično se slaže s kuhanom rižom
Sastojci:
Priprema:
Svinjske odreske posoliti, popapriti i uvaljati u brašno. U tavi zagrijati ulje na jakoj vatri pa odreske peći 2,5 minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvaditi ih iz tave pa dodati očišćene gljive i sitno nasjeckani češnjak, zatim posoliti i popapriti. Peći sedam minuta na laganoj vatri povremeno miješajući, dok gljive ne dobiju boju, zatim dodati šljive i zaliti pivom.
Vratiti meso u umak i kuhati poklopljeno 30 minuta na laganoj vatri, dok meso ne omekša, a ako tekućina ispari, po potrebi dodati vode. Uliti vrhnje za kuhanje i prokuhati još minutu.
Jelo servirati s pire krumpirom, tjesteninom ili njokima, ovisi tko što voli.
In Portal
Objavljeno: 09.10.2023