Specijalitet za 30 minuta - SVINJSKI FILE U UMAKU OD SENFA
Priprema ovog ‘oblizeka’ iznimno je brza i jednostavna pa ga čak i početnici mogu savladati bez ikakvih problema. Popularnom lungiću potrebna je tek kratka termička obrada, a umak od senfa odlično će se složiti i s mesom i s velikim brojem priloga
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 1 glavica luka
- 1,5 dl bijelog vina
- 2 dl slatkog vrhnja (36% m.m.)
- 2 žlice senfa
- 1 žlica sušenog timijana
- maslac
- sol, papar
Priprema:
Svinjski file očistite od masnoća i opne pa narežite na medaljone debljine oko 2,5 centimetra. Medaljone zatim posolite i popaprite.
Na tavi rastopite malo maslaca pa ispecite medaljone, oko 3 minute sa svake strane. Izvadite medaljone iz tave i čuvajte ih na toplom.
Na masnoći na kojoj se peklo meso ispirjajte nasjeckani luk. Na luk dolijte vino, pustite da malo ishlapi pa ulijte i vrhnje. Dodajte senf i sušeni timijan, dobro promiješajte pa kuhajte nekoliko minuta. Umak možete razrijediti s malo vode, po želji.
Medaljone vratite u umak, uvaljajte ih s obje strane i pustite da sve prokuha još dvije-tri minute.
Uz ovo jelo pasat će gotovo svi prilozi, ali ga svakako probajte s tjesteninom, njokima ili palentom.
In Portal
Objavljeno: 14.06.2023