Specijalitet za 30 minuta - SVINJSKI FILE U UMAKU OD SENFA

Priprema ovog ‘oblizeka’ iznimno je brza i jednostavna pa ga čak i početnici mogu savladati bez ikakvih problema. Popularnom lungiću potrebna je tek kratka termička obrada, a umak od senfa odlično će se složiti i s mesom i s velikim brojem priloga

Lungić u umaku i prilog.

 

Sastojci:

  • 500 g svinjskog filea
  • 1 glavica luka
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 2 dl slatkog vrhnja (36% m.m.)
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica sušenog timijana
  • maslac
  • sol, papar

Priprema:

Svinjski file očistite od masnoća i opne pa narežite na medaljone debljine oko 2,5 centimetra. Medaljone zatim posolite i popaprite.

Na tavi rastopite malo maslaca pa ispecite medaljone, oko 3 minute sa svake strane. Izvadite medaljone iz tave i čuvajte ih na toplom.

Na masnoći na kojoj se peklo meso ispirjajte nasjeckani luk. Na luk dolijte vino, pustite da malo ishlapi pa ulijte i vrhnje. Dodajte senf i sušeni timijan, dobro promiješajte pa kuhajte nekoliko minuta. Umak možete razrijediti s malo vode, po želji.

Medaljone vratite u umak, uvaljajte ih s obje strane i pustite da sve prokuha još dvije-tri minute.

Uz ovo jelo pasat će gotovo svi prilozi, ali ga svakako probajte s tjesteninom, njokima ili palentom.

 

In Portal

 

Povezane vijesti