Recept za sočnu i ludo jednostavnu PUREĆU PEČENKU

Pureća pečenka je pravo remek-djelo, a ovaj recept donosi savršenstvo okusa i sočnosti. Uz začine poput ružmarina, timijana i osvježavajući dodir limuna, ova poslastica pruža neodoljiv miris i okus. Isprobajte ovu jednostavnu i ukusnu pečenicu koja će očarati vaša osjetila

Pureća prsa.

 

Sastojci:

  • - 1 pureći file (veličine po želji)
  • - 4 žlice maslaca
  • - 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • - 1 žličica papra
  • - 1 žličica soli
  • - 1 žličica mljevenog ružmarina
  • - 1 žličica mljevenog timijana
  • - 1 limun
  • - 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Rastopite maslac u maloj tavi na laganoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte dok ne omekša. Dodajte sol, papar, ružmarin i timijan u tavu te promiješajte dok se začini ne sjedine s maslacem.

U drugoj posudi pomiješajte sok od limuna i maslinovo ulje.

Pureći file operite i osušite papirnatim ručnikom. Položite ga u posudu za pečenje i lagano ga premažite mješavinom limuna i ulja. Zatim prelijte pripremljenu mješavinu začina i maslaca preko purećeg filea, pazeći da bude ravnomjerno raspoređeno.

Pokrijte posudu za pečenje papirom za pečenje i aluminijumskom folijom. Stavite puretinu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 2 sata ili dok pureći file ne postane sočan i zlatno smeđe boje.

Povremeno otvorite foliju kako biste file prelili sa sokom koji se cijedi.

Poslužite puretinu narezanu na tanke šnite uz prilog po želji, poput kuhane riže, pečenog povrća ili sezonske salate.

Uživajte u sočnoj i ukusnoj purećoj pečenki!

 

In Portal