Lagano, a dekadentno - PILETINA U BIJELOM UMAKU

Ovo je jednostavan recept za ukusnu piletinu u bijelom umaku. Sastojci su pristupačni i priprema je brza. Ovaj recept je odličan za obiteljske večere i lako se prilagodi ukusu dodavanjem različitih začina ili povrća po želji

Tjestenina s piletinom.

 

Sastojci:

  • - 4 pileća fileta
  • - 2 žlice maslaca
  • - 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • - 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • - 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • - 1/2 žličice soli
  • - 1/4 žličice papra
  • - 1 žlica svježeg peršina (sitno nasjeckanog)

Priprema:

Piletinu operite i narežite na tanke komade.

Na srednje jakoj vatri otopite maslac u velikoj tavi. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga nekoliko minuta dok ne omekša i pusti miris.

Dodajte pileće filete u tavu i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi s obje strane, otprilike 5 minuta sa svake strane. Posolite i popaprite ih prema ukusu.

Nakon što su pileći fileti isprženi, izvadite ih iz tave i stavite ih na tanjur.

U istoj tavi, dodajte pileći temeljac i vrhnje za kuhanje. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak ne zgusne, otprilike 5-7 minuta. Povremeno promiješajte.

Vratite piletinu u tavu s umakom i kuhajte još 2-3 minute kako bi se piletina zagrijala.

Poslužite piletinu prelivenu bijelim umakom i pospite svježim peršinom.

Dobar tek!

 

In Portal