Lagano, a dekadentno - PILETINA U BIJELOM UMAKU
Ovo je jednostavan recept za ukusnu piletinu u bijelom umaku. Sastojci su pristupačni i priprema je brza. Ovaj recept je odličan za obiteljske večere i lako se prilagodi ukusu dodavanjem različitih začina ili povrća po želji
Sastojci:
- - 4 pileća fileta
- - 2 žlice maslaca
- - 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- - 1/2 šalice pilećeg temeljca
- - 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- - 1/2 žličice soli
- - 1/4 žličice papra
- - 1 žlica svježeg peršina (sitno nasjeckanog)
Priprema:
Piletinu operite i narežite na tanke komade.
Na srednje jakoj vatri otopite maslac u velikoj tavi. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga nekoliko minuta dok ne omekša i pusti miris.
Dodajte pileće filete u tavu i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi s obje strane, otprilike 5 minuta sa svake strane. Posolite i popaprite ih prema ukusu.
Nakon što su pileći fileti isprženi, izvadite ih iz tave i stavite ih na tanjur.
U istoj tavi, dodajte pileći temeljac i vrhnje za kuhanje. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak ne zgusne, otprilike 5-7 minuta. Povremeno promiješajte.
Vratite piletinu u tavu s umakom i kuhajte još 2-3 minute kako bi se piletina zagrijala.
Poslužite piletinu prelivenu bijelim umakom i pospite svježim peršinom.
Dobar tek!
In Portal
Objavljeno: 12.10.2023