Čarobni BISKVITNI KOLAČ - jednostavan put do savršenstva

Ovaj jednostavan biskvitni kolač možete dodatno obogatiti šlagom, voćem ili čokoladnim preljevom prema vlastitom ukusu. Uživajte u pripremi i posluživanju ovog ukusnog deserta!

Biskvitni kolač.

 

Sastojci:

  • - 4 jaja
  • - 200 grama šećera
  • - 200 grama glatkog brašna
  • - 1 prašak za pecivo
  • - 1 vanilin šećer
  • - 100 ml ulja
  • - 100 ml mlijeka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje (obično 26 cm promjera) tako da ga namastite i pospete brašnom.

Razdvojite bjelanjke od žumanjaka. Koristeći mikser, bjelanjke tucite dok ne postanu čvrsti i stvaraju čvrst snijeg. Stavite ih na stranu. U drugoj zdjeli, tucite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane svjetlija.

Dodajte ulje i mlijeko u smjesu sa žumanjcima i dobro promiješajte. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo u smjesu sa žumanjcima i miješajte dok ne dobijete glatku tijesto.

Pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka u tijesto. Radite to nježno kako biste zadržali prozračnost tijesta.

Izlijte tijesto u pripremljeni kalup za pečenje.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta ili dok kolač ne postane zlatno smeđi, odnosno, kada umetnete čačkalicu u sredinu, treba izaći suha.

Nakon pečenja, izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.

 

In Portal