SALATA OD HOBOTNICE: Plodovi mora su delikatesa, a jedna od njih je i salata od hobotnice

Ako pitate bilo kojeg čovjeka s mora, što je to što uvijek rado sprema kada mu dođu gosti zasigurno će vam reći salatu od hobotnice. Dobra je vijest da ne morate biti s mora da bi ste ju mogli spremiti za jelo

 

Sastojci :

1 smrznuta hobotnica

5-6 većih komada mladog krumpira

2 komada rajčice

2 glavice ljubičastog luka

3 češnja češnjaka

nasjeckani peršin

maslinovo ulje

vinski ocat

polovica limuna

sol

papar

 

Priprema :

Smrznutu hobotnicu staviti u vodu, dodati jedan lovorov list. Staviti hobotnicu da se kuha sat vremena, dok se krakovi ne počnu odvajati. Dok se hobotnica kuha, u drugom loncu treba skuhati krumpir narezan na kockice.

Kada se hobotnica skuha treba ju procijediti, a  potrebno je sačuvati vodu u kojoj se hobotnica kuhala. S hobotnice je skinute sluz te ju nasjeckajte na komadiće. Luk narezati na trakice, a rajčice na kockice.

Narezanu hobotnicu staviti u veliku zdjelu, pa dodati kuhani krumpir koji je prethodno narezan na kockice, luk i rajčicu. Sve preliti vodom u kojoj se kuhala hobotnica, sokom od jedne polovice limuna. Dodati dvije žlice vinskog octa, maslinovo ulje, češnjak i sitno nasjeckani peršin. Sve dobro posolite i popaprite. Hobotnica se može poslužiti odmah, a može se jesti hladna nakon što se ohladi u hladnjaku, kako tko voli.

 

In-portal