Egzotična delikatesa - PILETINA S CURRYJEM I KOKOSOVIM MLIJEKOM

Jeste li znali da riječ ‘curry’ potječe od tamilske riječi ‘kari’, što znači ‘umak za rižu’? Taj izraz kasnije je postao sinonim za mješavinu začina koja se koristi u pripremi raznih jela, a ima dugu povijest uporabe u kulinarstvu diljem svijeta

Curry piletina.

 

Sastojci:

  • - 2 šalice basmati riže
  • - 500 g pilećeg mesa, narezanog na komadiće
  • - 1 luk, sitno nasjeckan
  • - 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • - 1 crvena paprika, narezana na trakice
  • - 1 žlica currya u prahu
  • - 400 ml kokosovog mlijeka
  • - 2 žlice maslinovog ulja
  • - sol i papar po želji
  • - svježi peršin za ukras

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak, te pirjajte nekoliko minuta dok luk ne postane staklast. Dodajte komadiće piletine u tavu s lukom i češnjakom. Pržite ih dok ne postanu smeđi sa svih strana.

Umiješajte curry u prahu u tavu s piletinom, lukom i češnjakom. Promiješajte kako biste ravnomjerno rasporedili začine.

Dodajte narezane trakice crvene paprike i kuhajte nekoliko minuta dok paprika ne omekša. Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko u tavu. Promiješajte sve sastojke i pustite da zavrije.

Smanjite vatru na minimum, pokrijte tavu i kuhajte 10-15 minuta dok se piletina potpuno ne skuha.

U međuvremenu, kuhajte basmati rižu prema uputama na pakiranju.

Posolite i popaprite umak po svom ukusu.

Poslužite pileći curry preko kuhane riže, pospite svježim peršinom za dodatni okus.

Uživajte u ovom ukusnom i aromatičnom jelu!

 

In Portal

 

Povezane vijesti