Jer nije sve u mesu - PAPRIKE PUNJENE KRUMPIROM
Koje god boje da je paprika, radi o istom povrću - razlika je samo u vremenu zrenja. Zelene paprike se beru jako mlade, nakon njih slijede žute, pa narančaste, a crvene trebaju zrijeti još dodatnih mjesec dana te stoga sadrži puno sekundarnih biljnih ulja i najviše vitamina C
Sastojci:
- 3 do 4 veća krumpira
- 10-ak paprika, najbolje žutih
- 2 glavice luka
- sol, Vegeta
- 1 čaša kiselog vrhnja
- 2 jaja
Priprema:
Naribajte krumpir i luk. Smjesu posolite i dodajte Vegetu te 2 - 3 žlice vrhnja iz čaše. Sve dobro promiješate. Ako baš ne možete bez mesa, u smjesu možete dodati i malo špeka ili suhog mesa. Paprike napunite smjesom, a ako vam ostane viška smjese, stavite oko paprika.
Pecite u pećnici oko 40 minuta. Pred kraj pečenja zalijte umakom od vrhnja i jaja te dobro zapecite. Možete zapeći i bez umaka, ali onda nakon serviranja prelijte 2 - 3 žlice vrhnja, po želji.
In Portal
Objavljeno: 13.06.2023