Jer nije sve u mesu - PAPRIKE PUNJENE KRUMPIROM

Koje god boje da je paprika, radi o istom povrću - razlika je samo u vremenu zrenja. Zelene paprike se beru jako mlade, nakon njih slijede žute, pa narančaste, a crvene trebaju zrijeti još dodatnih mjesec dana te stoga sadrži puno sekundarnih biljnih ulja i najviše vitamina C

Raznobojne paprike.

 

Sastojci:

  • 3 do 4 veća krumpira
  • 10-ak paprika, najbolje žutih
  • 2 glavice luka
  • sol, Vegeta
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • 2 jaja

Priprema:

Naribajte krumpir i luk. Smjesu posolite i dodajte Vegetu te 2 - 3 žlice vrhnja iz čaše. Sve dobro promiješate. Ako baš ne možete bez mesa, u smjesu možete dodati i malo špeka ili suhog mesa. Paprike napunite smjesom, a ako vam ostane viška smjese, stavite oko paprika.

Pecite u pećnici oko 40 minuta. Pred kraj pečenja zalijte umakom od vrhnja i jaja te dobro zapecite. Možete zapeći i bez umaka, ali onda nakon serviranja prelijte 2 - 3 žlice vrhnja, po želji.

 

In Portal