Jednostavni gastro užitak - PILETINA S KREMASTIM ŠPINATOM I TJESTENINOM

Ovaj recept će vas osvojiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme. Uživajte u obroku!

Piletina i špinat s tjesteninom.

 

Sastojci:

  • - 4 pileća fileta
  • - 300 g tjestenine (po želji)
  • - 250 g svježeg špinata
  • - 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • - pola šalice vrhnja za kuhanje
  • - 2 žlice maslaca
  • - 2 žlice maslinovog ulja
  • - sol i papar po želji
  • - parmezan (za posipanje)

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite na stranu.

Na srednje jakoj vatri zagrijte maslac i maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodajte češnjak i piletinu. Pecite piletinu dok ne postane zlatno smeđa i potpuno kuhana, otprilike 5-7 minuta s obje strane. Posolite i popaprite po ukusu.

Izvadite piletinu iz tave i stavite je na stranu. U istu tavu dodajte svježi špinat. Dinstajte špinat dok ne povene, otprilike 2-3 minute.

Vratite piletinu u tavu s dinstanim špinatom. Dodajte vrhnje za kuhanje. Miješajte sve sastojke i pustite da se umak zagrije. Neka se sve zajedno krčka još 2-3 minute.

Poslužite piletinu s kremastim špinatom preko tjestenine. Pospite parmezanom prije posluživanja.

 

In Portal

 

Povezane vijesti