Jednostavni gastro užitak - PILETINA S KREMASTIM ŠPINATOM I TJESTENINOM
Ovaj recept će vas osvojiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme. Uživajte u obroku!
Sastojci:
- - 4 pileća fileta
- - 300 g tjestenine (po želji)
- - 250 g svježeg špinata
- - 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- - pola šalice vrhnja za kuhanje
- - 2 žlice maslaca
- - 2 žlice maslinovog ulja
- - sol i papar po želji
- - parmezan (za posipanje)
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite na stranu.
Na srednje jakoj vatri zagrijte maslac i maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodajte češnjak i piletinu. Pecite piletinu dok ne postane zlatno smeđa i potpuno kuhana, otprilike 5-7 minuta s obje strane. Posolite i popaprite po ukusu.
Izvadite piletinu iz tave i stavite je na stranu. U istu tavu dodajte svježi špinat. Dinstajte špinat dok ne povene, otprilike 2-3 minute.
Vratite piletinu u tavu s dinstanim špinatom. Dodajte vrhnje za kuhanje. Miješajte sve sastojke i pustite da se umak zagrije. Neka se sve zajedno krčka još 2-3 minute.
Poslužite piletinu s kremastim špinatom preko tjestenine. Pospite parmezanom prije posluživanja.
In Portal
Objavljeno: 23.10.2023