TJESTENINA S PARMEZANOM I ČEŠNJAKOM - jelo za one koji nemju vremena komplicirati

Parmezan je vrsta sira koji potječe iz Italije, točnije iz talijanskog grada Parme po čemu je i dobio ime. Za jedan kilogram parmezana potrebno je čak 16 litara mlijeka

Tjestenina s parmezanom i pečenim češnjakom.

 

Kako bi se proizveo ovaj poznati sir, mlijeko od kojeg se radi ne smije biti prerađeno ni skladišteno na bilo koji način, te se mora dva sata nakon mužnje dostaviti u siranu u kojoj se sir proizvodi.

Donosimo vam recept za ukusnu tjesteninu s parmezanom i pečenim češnjakom.

Sastojci:

  • - 30 g maslaca
  • - 4 češnja češnjaka, protisnutog
  • - 470 ml pilećeg temeljca
  • - 240 ml mlijeka
  • - 230 g tjestenine
  • - sol i papar
  • - 25 g naribanog parmezana
  • - 2 žlice svježe sjeckanog peršina

Priprema:

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri potrebno je otopiti maslac. Kad se maslac otopi, u tavu dodati protisnuti češnjak i pržiti ga jednu minutu. Pileći temeljac i mlijeko uliti u tavu pa dodati tjesteninu te posoliti i popapriti.

Pustiti da jelo zakuha pa smanjiti vatru i još kuhati uz povremeno miješanje, oko 20 minuta. Umiješati parmezan u tavu, a ako je umak pregust, potrebno je dodati još malo mlijeka. Kada je jelo gotovo, maknuti ga s vatre pa posuti svježe sjeckanim peršinom te dodati još malo parmezana i poslužiti.

 

In Portal