Jednostavni gastro užitak - PILETINA S KREMASTIM ŠPINATOM I TJESTENINOM
Ovaj recept će vas osvojiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme. Uživajte u obroku!
Kako bi se proizveo ovaj poznati sir, mlijeko od kojeg se radi ne smije biti prerađeno ni skladišteno na bilo koji način, te se mora dva sata nakon mužnje dostaviti u siranu u kojoj se sir proizvodi.
Donosimo vam recept za ukusnu tjesteninu s parmezanom i pečenim češnjakom.
Sastojci:
Priprema:
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri potrebno je otopiti maslac. Kad se maslac otopi, u tavu dodati protisnuti češnjak i pržiti ga jednu minutu. Pileći temeljac i mlijeko uliti u tavu pa dodati tjesteninu te posoliti i popapriti.
Pustiti da jelo zakuha pa smanjiti vatru i još kuhati uz povremeno miješanje, oko 20 minuta. Umiješati parmezan u tavu, a ako je umak pregust, potrebno je dodati još malo mlijeka. Kada je jelo gotovo, maknuti ga s vatre pa posuti svježe sjeckanim peršinom te dodati još malo parmezana i poslužiti.
In Portal
Objavljeno: 03.11.2023