Jednostavna TJESTENINA S RAJČICOM I BOSILJKOM za laganu sredinu tjedna

Ovaj jednostavan recept dovoljan je za 2-3 osobe i možete ga prilagoditi dodavanjem sastojaka poput naribanog parmezana ili kapljice ekstra djevičanskog maslinovog ulja za dodatni okus

Tjestenina.

 

Sastojci:

  • - 225 grama (oko 2 šalice) tjestenine (šageti, penne ili po vašem izboru)
  • - 2 žlice maslinovog ulja
  • - 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • - 1 konzerva (400 grama) nasjeckanih rajčica
  • - 1/2 žličice soli (prilagodite prema ukusu)
  • - 1/4 žličice crnog papra
  • - 1/4 žličice sušenih ljutih papričica (po želji, za malo ljutine)
  • - 1/2 šalice svježeg bosiljka, natrganog ili narezanog
  • - naribani parmezan za posluživanje (po želji)

Priprema:

Stavite veliki lonac vode s malo soli na vatru i pustite da zavrije. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente (obično 8-10 minuta). Ocijedite tjesteninu i stavite je na stranu.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržimo ga oko 1 minutu, dok ne zamiriši. Pazite da ne postane smeđ.

U tavu s češnjakom ulijte konzervu nasjeckanih rajčica. Posolite, dodajte crni papar i sušene ljute papričice (ako volite). Dobro promiješajte sve sastojke. Pustite umak da kuha oko 5-7 minuta, tako da se okusi prožmu i umak lagano zgusne.

Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice i dobro promiješajte.

Maknite tavu s vatre. Umiješajte natrgani ili narezani svježi bosiljak. Bosiljak će zbog topline malo uvenuti i obogatiti jelo svojim aromatičnim okusom.

Poslužite vruće, po želji pospite naribanim parmezanom, i uživajte u jednostavnoj tjestenini s rajčicom i bosiljkom!

 

In Portal

 

Povezane vijesti