Jednostavna TJESTENINA S RAJČICOM I BOSILJKOM za laganu sredinu tjedna
Ovaj jednostavan recept dovoljan je za 2-3 osobe i možete ga prilagoditi dodavanjem sastojaka poput naribanog parmezana ili kapljice ekstra djevičanskog maslinovog ulja za dodatni okus
Sastojci:
- - 225 grama (oko 2 šalice) tjestenine (šageti, penne ili po vašem izboru)
- - 2 žlice maslinovog ulja
- - 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- - 1 konzerva (400 grama) nasjeckanih rajčica
- - 1/2 žličice soli (prilagodite prema ukusu)
- - 1/4 žličice crnog papra
- - 1/4 žličice sušenih ljutih papričica (po želji, za malo ljutine)
- - 1/2 šalice svježeg bosiljka, natrganog ili narezanog
- - naribani parmezan za posluživanje (po želji)
Priprema:
Stavite veliki lonac vode s malo soli na vatru i pustite da zavrije. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente (obično 8-10 minuta). Ocijedite tjesteninu i stavite je na stranu.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržimo ga oko 1 minutu, dok ne zamiriši. Pazite da ne postane smeđ.
U tavu s češnjakom ulijte konzervu nasjeckanih rajčica. Posolite, dodajte crni papar i sušene ljute papričice (ako volite). Dobro promiješajte sve sastojke. Pustite umak da kuha oko 5-7 minuta, tako da se okusi prožmu i umak lagano zgusne.
Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice i dobro promiješajte.
Maknite tavu s vatre. Umiješajte natrgani ili narezani svježi bosiljak. Bosiljak će zbog topline malo uvenuti i obogatiti jelo svojim aromatičnim okusom.
Poslužite vruće, po želji pospite naribanim parmezanom, i uživajte u jednostavnoj tjestenini s rajčicom i bosiljkom!
In Portal
Objavljeno: 11.10.2023