Pečene LIGNJE s krumpirom iz pećnice: Ako ste se zasitili ribe, a postite petkom, spremite lignje s krumpirima

Većina kućanstava u Lijepoj našoj petkom ne jede meso. Kao i svako drugo jelo, ako je previše jedete, riba izgubi svoju čar. Ako vam se upravo to dogodilo i dosta vam je konzumiranja ribe petkom, za promjenu napravite pečene lignje s krumpirima

 

Donosimo vam recept za ovo ukusno jelo.

Sastojci:  

-600g lignji

-1kg krumpira

-1 dl maslinovog ulja

-1 glavica luka srednje veličine

-3 češnja češnjaka

-sol

-sapar

-peršin ili ružmarin

 

Priprema:

Tepsiju u kojoj će se  peći jelo nauljite maslinovim uljem. Potrebno je oguliti krumpir pa ga narezati na ploške. Nakon što se krumpir oguli, polovicu krumpira posložiti tako da prekriju dno tepsije. Na posloženi krumpir posložiti oprane i očišćene lignje te sve dobro posoliti i popapriti. Po lignjama poslagati drugu polovicu krumpira.

Na vrh dodati luk nasjeckan na ploške pa zaliti s još malo maslinovog ulja. Dodati još malo soli i malo sjeckanog peršina ili ružmarina, ovisi što više volite.

Jelo prekriti aluminijskom folijom zatim staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Poslije 40 minuta maknuti aluminijsku foliju pa peći još 20 minuta. Nakon 10 minuta izvadite jelo iz pećnice, razdijelite ga kako bi bilo sočnije.

 

In-portal