PEČENA RIBA S LIMUNOM I BOSILJKOM za savršen kraj tjedna

Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je ukusna i zdrava riba koja će oduševiti vaše nepce. Uživajte u obroku!

Losos i limun.

 

Sastojci:

  • - 4 fileta ribe po izboru (npr. oslić, losos, brancin)
  • - 2 limuna
  • - 2-3 grančice svježeg bosiljka
  • - 4 žlice maslinovog ulja
  • - sol i papar po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Operite i osušite filete ribe. Ako su zamrznuti, svakako ih odmrznite i dobro osušite kuhinjskim papirom.

Isperite limune, a zatim jedan limun narežite na tanke kolutiće, a drugi iscijedite kako biste dobili svježi limunov sok.

Na velikom komadu aluminijske folije pripremite ‘posteljicu’ od kolutića limuna i svježeg bosiljka. Na ovu podlogu položite filete ribe.

Pokapajte ribu svježe iscijeđenim limunovim sokom i maslinovim uljem. Posolite i popaprite po želji.

Prekrijte ribu preostalim kolutićima limuna i grančicama bosiljka. Ako volite intenzivan okus, možete dodati još svježeg bosiljka.

Zatvorite foliju tako da napravite paketiće od svakog filea ribe.

Stavite paketiće na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-20 minuta ili dok riba ne postane mekana i prozirna.

Kada je riba pečena, pažljivo otvorite paketiće (budite oprezni jer će biti vruće) i poslužite ribu na tanjurima s limunovim kolutićima i svježim bosiljkom.

 

In Portal