HRSKAVE LIGNJE NA DALMATINSKI NAČIN za petak s mediteranskim šarmom

Nema ništa ukusnije od sočnih i hrskavih lignji pripremljenih na dalmatinski način. Evo kako možete napraviti ovaj ukusni recept

Pržene lignje.

 

Sastojci:

  • - 500 g svježih lignji
  • - 1 šalica brašna
  • - sol i papar po želji
  • - ulje za prženje
  • - 2 limuna, narezana na kolutiće
  • - svježi peršin za posipanje
  • - limunova kriška za posluživanje

Priprema:

Prvo pripremite lignje. Očistite ih tako da odstranite unutarnje dijelove i kožu te operete pod hladnom vodom. Zatim ih ocijedite i posolite i popaprite po ukusu.

U velikoj tavi zagrijte ulje za prženje na srednje jakoj vatri. Trebat će vam dovoljno ulja da lignje budu potpuno potopljene. Dok se ulje zagrijava, lignje uvaljajte u brašno kako bi se ravnomjerno prekrile. Protresite višak brašna.

Kada je ulje dovoljno vruće (možete provjeriti ubacivanjem malog komadića kruha - ako počne pucketati, ulje je spremno), počnite pržiti lignje. Pazite da ih ne stavite sve odjednom, kako se ne bi zalijepile jedne za druge.

Pržite lignje oko 2-3 minute ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.

Koristite hvataljke za kuhanje kako biste izvadili lignje iz vrućeg ulja i stavili ih na tanjur obložen papirom za upijanje viška ulja.

Poslužite lignje vruće, posipane svježim peršinom i sa svježim limunovim kolutom za dodatnu aromu.

Ovaj recept za pripremu lignji na dalmatinski način pružit će vam pravu mediteransku poslasticu. Poslužite ih uz prilog po izboru i uživajte u okusima Jadranskog mora. Dobar tek!

 

In Portal

 

Povezane vijesti