TUNA POLPETE - fin i zdrav obrok koji će vas oduševiti

Tuna je zbog više razloga dobra za konzumaciju, njezine blagodati mogu uvelike poboljšati ljudsko zdravlje i produžiti životni vijek čovjeka

Polpete od tune.

 

Konzumacija tune preporuča se za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, a također je djelotvorna u snižavanju krvnog tlaka i masnoća u krvi. Poboljšava i rad bubrega, ali i sprečava njihovo oboljenje jer je puna omega 3 masnih kiselina.

Donosimo vam recept koji će vas zasititi i kojem ćete se uvijek s radošću vraćati.

Sastojci:

  • 1 velika konzerva tunjevine u vlastitom soku (150 g ocijeđene mase)
  • 2 jaja
  • 1 velika šnita starog kruha
  • 4 žlice mlijeka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 15 g ribanog parmezana
  • 30 g ABC sira
  • pola žličice papra
  • prstohvat soli
  • 1-2 žlice krušnih mrvica po potrebi
  • krušne mrvice
  • suncokretovo ulje za prženje

Priprema:

Tunjevinu staviti u zdjelu dobro iscijediti i usitniti vilicom, sredinu šnite starog  kruha natopiti u mlijeko kako bi omekšao. U zdjelu s tunjevinom dodati sve sastojke - jaja, natopljeni kruh, peršin, ABC sir, parmezan, papar i prstohvat soli. Sve dobro sjediniti miješanjem.

Na veliki tanjur staviti krušne mrvice. Vlažnim rukama oblikovati kuglice, a zatim ih uvaljati u krušne mrvice, kuglice malo spljoštiti, zatim ih peći na zagrijanom dubokom ulju. Peći ih na srednje jakoj vatri dok ne poprime zlatno smeđu boju. Po završetku pečenja jelo prebaciti na upijajući papir.

Kuglice poslužiti uz tartar ili umak po izboru.

 

In Portal

 

Povezane vijesti