PILETINA U UMAKU OD KIKIRIKIJA Zasitno jelo za ljubitelje azijske kuhinje
Današnji recept specijalitet je azijske kuhinje, a odlično se slaže s kuhanom rižom
Sezam je jedna od najstarijih začina na svijetu, a njegova konzumacija štiti ljudski organizam od mnogih bolesti. Snižava krvni tlak, štiti od raka, poboljšava zdravlje kostiju, regulira probavu, regulira šećer u krvi i sprečava razvoj dijabetesa
Sezamove sjemenke mogu se konzumirati posute po hrani, ali od njih se može napraviti i ulje. Isto kao i sjemenke, ulje je također jestivo, a može se koristiti i kao sredstvo za njegu kože i tijela.
Danas vam donosimo recept od piletine i sezama koji ćete obožavati.
Sastojci:
Umak:
Priprema:
Pileća prsa oprati, posušiti i isjeći na trakice. Posoliti i popapriti.
Kako bi se napravio umak u majonezu je potrebno dodati sitno isjeckan luk. Slane krekere treba samljeti i dodati sezam. Zajedno pomiješati.
Piletinu isjeckanu na trakice umočite u umak od majoneze pa svaku trakicu zasebno uvaljati u smjesu od krekera i sezama. Trakice staviti u lim obložen papirom za pečenje i peći na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Nakon 10 minuta okrenite ih na drugu stanu da se ravnomjerno zapeku s obe strane i dobiju zlatno – smeđu boju.
Kako bi dobili umak uz koji se piletina poslužuje, u zdjelici pomiješajte majonezu i med.
Kada je piletina pečena, poslužite ju uz umak koji ste prethodno napravili i dodajte prilog koji volite.
In-portal
Objavljeno: 20.09.2023