PILETINA SA SEZAMOM Začinite svoj jelovnik ovom nesvakidašnjim namirnicom

Sezam je jedna od najstarijih začina na svijetu, a njegova konzumacija štiti ljudski organizam od mnogih bolesti.  Snižava krvni tlak, štiti od raka, poboljšava zdravlje kostiju, regulira probavu, regulira šećer u krvi i sprečava razvoj dijabetesa

 

Sezamove sjemenke mogu se konzumirati posute po hrani, ali od njih se može napraviti i ulje. Isto kao i sjemenke, ulje je također jestivo, a može se koristiti i kao sredstvo za njegu kože i tijela. 

Danas vam donosimo recept od piletine i sezama koji ćete obožavati.

 

Sastojci:

  • 1kg pilećih prsa
  • sol i papar
  • 1 šalica majoneze
  • 1 manji luk
  • tri pakiranja slanih krekera od maslaca
  • 1 šalica sezama

Umak: 

  • 1 šalica majoneze
  • 2 žlice meda

 

Priprema:

Pileća prsa oprati, posušiti i isjeći na trakice. Posoliti i popapriti.

Kako bi se napravio umak u majonezu je potrebno dodati sitno isjeckan luk. Slane krekere treba samljeti i dodati sezam. Zajedno pomiješati.

Piletinu isjeckanu na trakice umočite u umak od majoneze pa svaku trakicu zasebno uvaljati u smjesu od krekera i sezama. Trakice staviti u lim obložen papirom za pečenje i peći na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Nakon 10 minuta okrenite ih na drugu stanu da se ravnomjerno zapeku s obe strane i dobiju zlatno – smeđu boju.

Kako bi dobili umak uz koji se piletina poslužuje, u zdjelici pomiješajte majonezu i med.

Kada je piletina pečena, poslužite ju uz umak koji ste prethodno napravili i dodajte prilog koji volite.

 

In-portal