NJOKI S PILETINOM I GORGONZOLOM: Gurmansko jelo za ljubitelje bijelih umaka

Ovo gurmansko i zasitno jelo  često je na restoranskim jelovnicima. Donosimo vam "home made" verziju koja je jednako ukusna. Njoke možete napraviti sami što iziskuje dosta vremena i truda, no za ovu ljetnu verziju poslužit će i oni iz najbliže trgovine

 

 

Sastojci:

-jedno pakiranje pilećih fileta

-1 paket smrznutih njoka

-1 vrhnje za kuhanje

-1 sir gorgonzola

-sol

-papar

-vegeta

 -origano

-1 slatka mljevena paprika

-maslinovo ulje

-malo peršina

-bijelo vino

-glavica crvenog luka

 

Priprema:

Piletinu izrezati na kockice pa je staviti u zdjelu. Dodati sol, papar, slatku mljevenu slatku papriku, vegetu, prstohvat origana i maslinovo ulje. Zdjelu treba pokriti prozirnom folijom te je staviti u hladnjak na sat vremena.

U tavi na maslinovom ulju popirjati crveni luk zatim dodati prethodno pripremljenu piletinu, zatim uliti bijelog vina pa pričekati dok jelo ne prokuha. Kada je jelo pri kraju kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje i malo gorgonzole. Njoke skuhati, a kada se skuhaju dodati ih u tavu zajedno s piletinom i umakom. Prije posluživanja jelo posuti s malo sitno narezanog peršina.

 

In-portal