PILETINA PUNJENA PESTOM - neobičan ručak pun okusa

Ako su vam dosadili uobičajni punjeni odresci s šunkom i sirom, vrijeme je da ih napunite s novim okusima. Pesto umak pravo je osvježenje za vaše nepce u moru dosadnih okusa. Zato napravite piletinu punjenu pestom i fino se najedite

Piletina s pestom.

 

Donosimo vam recept za ovo ukusno jelo.

Za pesto:

  • - 2 čaše svježeg bosiljka
  • - pola čaše badema
  • - pola čaše maslinovog ulja
  • - 2 češnja češnjaka
  • - malo parmezana

Za odreske:

  • - 1 veća pileća prsa
  • - 200 g krušnih mrvica
  • - 100 g parmezana
  • - 2 jaja
  • - 50 ml mlijeka
  • - 1 čaša brašna
  • - sol, papar

Priprema:

Za pesto ubrati lišće svježeg bosiljka, oprati ga i osušiti. Bademe blanširati i skinuti opnu s njih pa ih kratko popržiti na tavi kako bi dobili finu aromu. U blender dodati bademe pa ih dobro usitniti. Nakon toga usitniti i lišće bosiljka, dodati ulje i češnjak i parmezan pa sve skupa još jednom izblendirati.

Za odreske otkoštiti pileća prsa kako bi se dobio file. Svaki odrezak utanjiti batom preko folije kako bi se dobio što tanji odrezak. Svaki odrezak posoliti s obje strane, polovicu svakog premazati žličicom pesta i preklopiti.

Za paniranje pripremiti tri tanjura. U prvi tanjur staviti brašno, u drugi umućena jaja s mlijekom, a u trći tanjur staviti krušne mrvice pomiješane s ribanim parmezanom. Panirati napunjene odreske redom, prvo u brašno pa u jaja, zatim u mrvice.

Panirane odreske pržiti s obje strane u dobro zagrijanom ulju dok ne dobiju smeđe-zlatnu boju. Nakon što se odresci isprže, prebaciti ih na ubrus kako bi upio višak masnoće. Poslužiti uz prilog po želji.

 

In Portal

 

Povezane vijesti