Lagani kolač s pudingom od čokolade i kakaa

Ako vam se jede nešto čokoladno, a da pritom ne želite provoditi puno vremena u kuhinji, svoje nepce iznenadite s ovim jednostavnim kolačem 

 

Sastojci za biskvit:

-5 jaja

-9 žlica šećera

-9 žlica brašna

-9 žlica mlijeka

-9 žlica ulja

-5 žlica kakaa

-1 vrećica pudinga od čokolade

-1 prašak za pecivo

-1 vanilin šećer

-prstohvat soli (za bjelanjak)

 

Za preljev:

-4 žlice šećera

-1,5 dl vode

 

Za glazuru:

-80 g mliječne čokolade

-15 g maslaca

 

Priprema:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutiti u snijeg sa prstohvatom soli i staviti sa strane.

Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmiksati dok se šećer skroz ne otopi, te smjesi dodati mlijeko i ulje, pa sve zajedno izmiješati. Suhe sastojke (brašno, kakao, puding i prašak za pecivo) izmiješati u jednoj posudi pa polako, uz lagano miješanje, dodavati žumanjcima.

Na kraju, pripremljenoj smjesi dodati prethodno istučeni bjelanjak, te ga umiješati sporim pokretima. Dobivenu smjesu uliti u pleh, te peći na 180°C 30 minuta.

Dok se biskvit peče, na laganoj vatri kratko  prokuhati 4 žlice šećera u 1,5 dl vode.

Kad je biskvit pečen, potrebno ga je zaliti vrućim šećernim sirupom.

Pustiti tako preliveni kolač da se malo prohladi. Za to vrijeme pripremiti čokoladnu glazuru. Za glazuru je potrebno čokoladu i maslac otopiti na pari. Dobiveni preljev preliti preko biskvita.

Staviti kolač na sat vremena u hladnjak. Prije posluživanja ukrasiti po želji.

 

In-portal