KOLAČ OD MALINA Lagan, a ukusan desert koji ćete obožavati
Malina je ukusno bobičasto voće čija konzumacija pozitivno utječe na ljudski organizam. Vjeruje se kako je ova biljka otkrivena već u trećem stoljeću prije Krista, a smatra se da je stari Rim zemlja porijekla ove namirnice
Konzumaciju malina zbog njezinih ljekovitih svojstava preporučuju i doktori. Dobrobiti ove namirnice su izbacivanje štetnih tvari iz organizma, ali obiluje i vitaminima A, B i C te esencijalnim masnim kiselinama koje jako važne za čovjekovo zdravlje.
Donosimo vam osvježavajući recept od malina koji će vas ohladiti u ove vruće ljetne dane.
Sastojci za biskvit :
3 jaja
130 g šećera
1 vanilin šećer
60 ml ulja
120 ml tekućeg jogurta
60 g brašna
70 g pšeničnog griza
50 g mljevenih oraha
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu :
600 ml mlijeka
120 g šećera
60 g gustina
400 g malina
Preljev :
6 žlica mlijeka
Za ukrašavanje :
200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Kako bi napravili biskvit potrebno je umutiti jaja, šećer, vanilin šećer, dodati ulje i jogurt te ponovo promiješati. U sve to još staviti brašno, griz, mljevene orahe, prašak za pecivo i kakao. Smjesu izliti na papir za pečenje kojim ste obložili tepsiju. Staviti u prethodno ugrijanu pećnicu. Peći 15 - 20 minuta na 175 stupnjeva. Ostavite da odstoji još malo u ugašenoj pećnici.
Za vrijeme dok se biskvit peče, napravite kremu. U 200 ml mlijeka razmutiti šećer i gustin te ukuhati u ostalih 400 ml mlijeka. Kada se sve ukuha, potrebno je ohladiti kremu te dodati maline, sve zajedno izmiješati.
Ohlađeni biskvit izvaditi iz tepsije, maknuti papir za pečenje i vratiti u tepsiju. Biskvit natopiti sa 6 žlica mlijeka, zatim napravljenu kremu s malinama namazati preko biskvita, sve poravnati i ohladiti.
Kolač će te ukrasiti tako da vrhnje za šlag istučete i rasporedite po kremi. Poslužiti narezano na kocke.
In-portal
Objavljeno: 06.07.2023