KOLAČ OD MALINA Lagan, a ukusan desert koji ćete obožavati

Malina je ukusno bobičasto voće čija konzumacija pozitivno utječe na ljudski organizam. Vjeruje se kako je ova biljka otkrivena već u trećem stoljeću prije Krista, a smatra se da je stari Rim zemlja porijekla ove namirnice

 

Konzumaciju malina zbog njezinih ljekovitih svojstava preporučuju i doktori. Dobrobiti ove namirnice su izbacivanje štetnih tvari iz organizma, ali obiluje i vitaminima A, B i C te esencijalnim masnim kiselinama koje jako važne za čovjekovo zdravlje.

Donosimo vam osvježavajući recept od malina koji će vas ohladiti u ove vruće ljetne dane.

Sastojci za biskvit :

3 jaja

130 g šećera

1 vanilin šećer

60 ml ulja

120 ml tekućeg jogurta

60 g brašna

70 g pšeničnog griza

50 g mljevenih oraha

1 žlica kakaa

1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu :

600 ml mlijeka

120 g šećera

60 g gustina

400 g malina

Preljev :

6 žlica mlijeka

Za ukrašavanje :

200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA: 

Kako bi napravili biskvit potrebno je umutiti jaja, šećer, vanilin šećer, dodati ulje i jogurt te ponovo promiješati. U sve to još staviti brašno, griz, mljevene orahe, prašak za pecivo i kakao. Smjesu izliti na papir za pečenje kojim ste obložili tepsiju. Staviti u prethodno ugrijanu pećnicu. Peći 15 - 20 minuta na 175 stupnjeva. Ostavite da odstoji još malo u ugašenoj pećnici.

Za vrijeme dok se biskvit peče, napravite kremu. U 200 ml mlijeka razmutiti šećer i gustin te ukuhati u ostalih 400 ml mlijeka. Kada se sve ukuha, potrebno je ohladiti kremu te dodati maline, sve zajedno izmiješati.

Ohlađeni biskvit izvaditi iz tepsije, maknuti papir za pečenje i vratiti u tepsiju. Biskvit natopiti sa 6 žlica mlijeka, zatim napravljenu kremu s malinama namazati preko biskvita, sve poravnati i ohladiti.   

Kolač će te ukrasiti tako da vrhnje za šlag istučete i rasporedite po kremi. Poslužiti narezano na kocke.

In-portal