Brzo i fino - BISKVIT KOLAČ S JAGODAMA I MASCARPONE SIROM
Ovaj jednostavan kolač s jagodama brzo je gotov, a biskvit je nevjerojatno mekan i ukusan
Sastojci:
250 g mascarpone sira bez laktoze
3 jaja
80 g organski kukuruzni šećer (dodajte više šećera ako volite slađe kolače)
1 vanilin šećer
200 g brašna za kolače bez glutena
1 prašak za pecivo
350-500 g jagoda
Priprema:
U posudi pjenasto umutite jaja sa šećerom. Nastavite miksati i dodajte mascarpone sir. Nakon toga postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo. Dobro promiješajte. Kalup obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu.
Poravnajte lopaticom i na vrh rasporedite jagode.
Možete slagati i na način da stavite polovicu smjese pa na nju poslažete šnitice jagoda debljine oko pola cm.
Stavite ostatak smjese pa opet poslažete jagode. Jagode prethodno po želji možete malo pošećeriti.
Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-30 minuta, odnosno dok čačkalica ili nož zaboden u kolač ne izađu suhi.
Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i po želji pospite šećerom u prahu. Dobar tek!
In Portal
Objavljeno: 22.05.2023